Sport

2017.11.08. 13:25

„Ocho Camino” a gyerekekért

Debrecen - A debreceni fiatalember gyalog indul el egy pesti koncertre, jótékony céllal.

Debrecen - A debreceni fiatalember gyalog indul el egy pesti koncertre, jótékony céllal.

A korábbi évekhez hasonlóan idén is útnak indul egy debreceni fiatalember, Komáromi Árpád, hogy gyalog tegye meg a 222 km-es távot Budapestig, és az útja végén megérkezzen az Ocho Macho zenekar koncertjére. Az Akvárium Klubban november 18-án megtartandó bulira november 10-én, pénteken indul el reggel kilenckor a DESOK Sportcsarnok előtti Buzánszky Jenő-szobortól.

Árpi ezúttal jótékonysági gyaloglást kezdeményezett, a bevételt a Debreceni Reménysugár Gyermekotthon kis betegei kapják meg. Az első néhány kilométert – a teljesség igénye nélkül – a DVSC gyermekfocistáinak edzőivel, a DEAC ifjú kosarasaival, a DEAC futballtrénereivel és a Honvéd Olasz Focisuli apróságaival közösen teszi meg. Természetesen nem maradhatnak ki a sétából a gyermekotthon lakóinak és dolgozóinak képviselői sem.

Érdekesség, hogy a kilométereket meg lehet „vásárolni”, ennek bevételét, illetve a további felajánlott adományokat a gyermekek kapják meg.

Számomra nagyon örömteli, hogy szinte egész Debrecen megmozdult a rászoruló gyerekekért”

– mondta a Naplónak a „Tico” becenévre hallgató srác. – A felajánlásokon túl nagyon sok barátom, illetve cégeik segítettek nekem, ruházattal, pénzzel vagy szálláslehetőséggel. Úgy látszik, a jó ügy sokakat megindít, és a barátság csodákra képes. A kezdeményezés mottója: „gondolat–szó–tett” illetve a zenekar új albumának címére utalva: „Dönts!” – fogalmazott Komáromi Árpád.

Megy, míg világos van

„Tico” péntek reggel elsétál a többiekkel a Füredi kapuhoz, majd onnan egyedül folytatja útját Budapest felé. Mint elmondta, nem fog különösebb nehézséget okozni számára a hideg időjárás. – Tavaly is novemberben vettem a nyakamba a lábaimat, megvan a rutinom, miként kell felöltöznöm és mire kell figyelnem az úton. Napi 25–35 kilométert teszek meg, napkeltétől napnyugtáig, esténként pedig megszállok a barátaimnál. A gyalogtúra napi szakaszai a Keleti-főcsatorna balmazújvárosi hídja, Hortobágy, Tiszafüred, Kisköre, Heves, Jászapáti, Jászberény, Nagykáta, Gyömrő és Budapest közötti utak lesznek. Úgy tervezem, hogy 16-án a fővárosba érek, ahol az Ocho Macho tagjai már nagyon fognak várni – mondta Komáromi Árpád.

HBN-TN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!