Sport

2017.11.14. 12:53

Coulibalyról és a szurkolókról is beszélt a Balmaz elnöke

Balmazújváros - Dr. Tiba István, a balmazújvárosi futballisták első embere bizakodó a jövőt illetően.

Balmazújváros - Dr. Tiba István, a balmazújvárosi futballisták első embere bizakodó a jövőt illetően.

A magyar labdarúgó-válogatott felkészülési mérkőzései miatt a múlt héten szünetelt az NB-es bajnokság. A rövid pauza alkalmat adott arra, hogy a Balmaz Kamilla Győgyfürdő elnökét, dr. Tiba Istvánt megszólaltassa az újvárosiak hivatalos honlapja.

Mint arra a Balmazfoci.hu kitér, legutóbb az első kör, a 11. forduló után beszélgettek az elnökkel a csapat szerepléséről. Akkor Tiba elmondta, azt várja, hogy mérkőzéseiken a támadásaiknál jobban használják ki a lehetőségeiket, hátul ne kövessen el a gárda a korábbiakhoz hasonló nagy hibákat, s akkor az eredmények is jönnek majd. Az Újváros azóta négy bajnokin hét pontot szerezett.

„Természetesen örülök az eredményességünknek, hiszen négy nagyon nehéz ellenféllel, a Videotonnal, a Vasassal, a Budapest Honvéddal, és a Diósgyőrrel találkoztunk – fogalmazott a klub első embere.

Úgy érzem, hogy a csapatunk egyre inkább megérzi, milyen hibákat kell feltétlen elkerülnünk a mérkőzéseinken. Nem akarok telhetetlennek tűnni, de a helyzetkihasználásunkon még mindig van javítanivaló”

– jelentette ki.

Coulibaly náluk maradt

Az elnök kitért a korábban a Lokit is megjárt francia csatárra, Adamo Coulibalyra is, akit nem sikerült leigazolniuk az őszi szezon közben.

„Ő továbbra is kijár hozzánk edzeni Debrecenből. A szezon végén újra elmondja majd róla a véleményét a vezetőedzőnk, s ha úgy látja akkor is, hogy a segítségünkre lehet a támadó, akkor leülünk vele tárgyalni a folytatásról”.

A portál azt is megemlíti, hogy egy sportstatisztikával foglalkozó oldal a napokban jelentette meg az összeállítását, melyben a magyar klubcsapatokat állította sorrendbe a nézőszámaik alapján. E kimutatás szerint a balmazújvárosi stadion 81 százalékos férőhely-kihasználtsággal büszkélkedhet.

Tiba István ezt így kommentálta: „Ez nem meglepetés számomra, hiszen tudtam, ami közismert, hogy a futballt – és általában a sportot – sokan szeretik városunkban. Úgy gondolom, ha ezt a hozzáállást látják a játékosainkon a szurkolóink a továbbiakban is, akkor a későbbiekben is sokan fognak kilátogatni a Sporttérre – mondta az elnök.

Legfontosabb tényező ugyanis az, hogy a csapat tegyen meg mindig mindent a közönsége kiszolgálásáért, s akkor ezt a magas átlagot is fogjuk tudni tartani”.

A Balmaz Kamilla Gyógyfürdő legközelebb szombaton lép pályára, 15.30-tól a kiesés elleni harcban nagy riválisának számító Haladás látogat Újvárosba.

HBN


[related-post post_id="3676163"]

[related-post post_id="3675834"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!