Sport

2017.10.19. 14:22

NB III: megviselte a DEAC-ot a két fiaskó

Debrecen - Vékei Nándor bizakodó, szerinte Nyírbátorban megszakíthatja rossz sorozatát a debreceni gárda.

Debrecen - Vékei Nándor bizakodó, szerinte Nyírbátorban megszakíthatja rossz sorozatát a debreceni gárda.

A legutóbbi két összecsapásán pont nélkül maradt a DEAC együttese az NB III. Keleti csoportjában: Sáfár László legénysége előbb Cigándon szenvedett 2–0-s vereséget, majd a múlt héten a Putnokkal szemben maradt alul hazai pályán 3–1-re. A gyengébb eredményeknek köszönhetően a cívisvárosiak az ötödik pozícióból visszacsúsztak a kilencedikre.

Vitatható bírói döntés

A putnokiak ellen jól kezdtük a mérkőzést, de Mócsán Erik kiállítása abszolút rányomta a bélyegét a találkozóra”

– jelentette ki a Hajdú-bihari Naplónak Vékei Nándor. – Csapattársam első sárgáját jogosnak tartom, ám a második lap erősen vitatható. Nem lehet azt mondani, hogy az emberelőnybe kerülő vendégek sorra dolgozták volna ki a helyzeteket, ám fölényben játszottak, ez vitathatatlan. Mi kontratámadásokból próbálkoztunk veszélyeztetni több-kevesebb sikerrel. A hajrában egy pontrúgást követően harmadszor is bevették a kapunkat, ez a találat végérvényesen eldöntötte a mérkőzést. Sajnos a Cigánd otthonában nem jött ki a lépés, rengeteg pontatlan passz miatt akadozott a játékunk, gyakorlatilag mindenki csak árnyéka volt önmagának. A borsodiak hiába szerepeltek az előző szezonban még a másodosztályban, jelentősen átalakult a keretük, győzni akartunk ellenük. A Putnok egy masszív alakulat, ezt bizonyítja az is, hogy a tabellán jelenleg a harmadik helyen állnak – mutatott rá a 21 esztendős futballista.

Friss emlékek

A debreceniek a kisebb hullámvölgyből a Nyírbátor stadionjában jöhetnek ki, a két gárda szombaton 14.30-tól feszül egymásnak. A cívisvárosiak vetélytársa az előző játéknapon a Tállyát 6–2-re igázta le, így a szabolcsiak bizakodva várhatják az összecsapást.

– Hazudnék, ha azt mondanám, hogy a két vereség nem érintett volna rosszul bennünket. Egyértelműen csökkent a jókedv az öltözőben, de megyünk tovább, és igyekszünk felállni. Hogy mire számítok a nyírbátoriak ellen? A nyáron játszottunk már velük egy felkészülési meccset, amelyen kikaptunk. Mégsem szabad abból az ütközetből messzemenő következtetéseket levonni, hiszen ellenfelünk azóta kissé meggyengült, míg mi egyértelműen erősödtünk. Bizakodva várom a hétvégi bajnokit, bár nem lesz könnyű dolgunk, három ponttal szeretnénk gazdagodni. Mócsán Erik eltiltása miatt nem lesz bevethető, rajta kívül Kincses Dániel szereplése kérdése, de bízunk benne, hogy segíthet nekünk. Rajtuk kívül mindenki egészségesen várja a hétvégi erőpróbát – osztotta meg Vékei Nándor.

HBN-BÁ


[related-post post_id="3649302"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!