Sport

2017.10.02. 15:20

Hosszúpályi: „Magukhoz térnének” a mészárlás után

Hosszúpályi - Selyem Nándor szerint a Hosszúpályinak a megye I-es tagság meghosszabbítása lehet a célja.

Hosszúpályi - Selyem Nándor szerint a Hosszúpályinak a megye I-es tagság meghosszabbítása lehet a célja.

Komoly „gyomrost” kapott a Hosszúpályi a Szertár Sportbolt megye I. nyolcadik fordulójában, múlt hétvégén: a táblázat kilencedik helyét birtokló együttes a listavezető DVSC II. otthonában 17–0-s vereségbe futott bele.

Hiányzott a motiváció

– Rossz időben csaptunk össze a Lokival – szögezte le a Hajdú-bihari Naplónak Selyem Nándor vezetőedző. – Az előző héten a Hajdúszoboszló ellen döntetlent játszottunk, ám a pontszerzés során több ember is kidőlt a sorból. Négy emberre sérülés miatt nem számíthattam, két futballistát pedig betegség döntötte le a lábáról. A védelem szélén két olyan játékos jutott szóhoz, aki nem volt teljesen egészséges, húzódással vállalták a játékot. Igyekszünk felállni a padlóról, ám ez nem lesz egyszerű. Engem biztos motivált volna, ha ilyen mérkőzésen bizonyíthatok, de a fiúk inkább „kötelező rosszként” tekintettek a találkozóra. Persze amellett sem mehetünk el szó nélkül, hogy az ellenfélnél profik léptek a pályára, amit nem tartok sportszerű húzásnak. Az egész megyében téma a DVSC filozófiája, ennek így nem sok értelme van, ugyanis a többség még megszorítani sem tudja a piros-fehéreket. Úgy gondolom, a debrecenieknek az előző idényben a harmadosztályban kellett volna inkább vitézkedniük – fogalmazott a tréner.

Gyökeres átalakulás

A Hosszúpályi három fiaskóval kezdte a szezont, majd három győzelemmel és egy remivel egyenesbe jött, a felemelkedést követte a cívisvárosiak által kiosztott pofon.

– A nyáron gyakorlatilag új gárdát kellett építeni, a tavalyi keretből alig maradtak. Az első néhány bajnokin ennek az árát fizettük meg, sokáig az is kérdéses volt, egyáltalán ki tudunk-e állni ezekre a meccsekre. A három vereség során tizenhatszor rezdült meg a hálónk, amit az összeszokatlanság számlájára írhatunk. Elöl gyors srácok állnak rendelkezésemre, akik minden mérkőzésen helyzeteket tudnak kidolgozni. Szerencsére ezt követően elkaptuk a fonalat, és olyan riválisokkal szemben gyűjtöttünk értékes pontokat, akiket a közvetlen vetélytársainknak nevezhetünk. Hogy milyen céllal vágtunk neki az évnek? A biztos bennmaradást tartom a fő feladatunknak – mutatott rá a szakember.

Selyem Nándor tanítványaira a hétvégén nyerhető ütközet vár, mivel a tizenharmadik pozícióban szerénykedő DASE-t látják vendégül, a kezdő sípszó vasárnap 14 órakor harsan fel. A mester az esélyekkel kapcsolatban elárulta, sok függ attól, kikre számíthat. Hozzátette, ha kevés hiányzója lesz, reális sanszuk lesz az újabb diadalra.

HBN-BÁ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!