Sport

2017.10.13. 13:15

A címvédőhöz látogatnak az ifjú Gladiátorok

Debrecen - Vasárnap a Budapest Wolves vendége lesz a Gladiators U19-es csapata.

Debrecen - Vasárnap a Budapest Wolves vendége lesz a Gladiators U19-es csapata.

Elszállt annak az esélye, hogy Szűcs Botond fiai bejussanak a rájátszásba a 19 éven aluliak bajnokságában, hiszen a Cowbells (12-8) és a Nyíregyháza Tigers (14-6) elleni mérkőzések is vereséggel végződtek az fiatal debreceni gárda számára. Mindkétszer közel álltak ahhoz, hogy magukhoz ragadják a győzelmet, de az utolsó negyedben rendre az ellenfelek javára fordult a kocka. Öröm az ürömben, hogy a soron következő, tulajdonképpen tét nélküli összecsapáson ez a helyzet felszabadultabb játékot eredményezhet számukra. Ugyanakkor motivációt jelenthet a fővárosiak elleni küzdelem során, hogy a keret nagy része nemrégiben sikerélményben lubickolhatott a jászberényi U17-es kupanap alkalmával.

Annyi bizonyos, hogy a Wolves nem fogja olcsón adni a bőrét. A tavalyi szezonhoz hasonlóan a fővárosiak idén is dominálnak az U19-es bajnokságban. Eddig egyik ellenfelüket sem kímélték, legkevesebb 46 ponttal taszították vereségbe mindahányat. Rettentően erős támadósorral néznek tehát szembe a debreceni védők.

„A tény, hogy a red zone-ban követtük el a legtöbb hibát, illetve az, hogy minden meccsünkön mi adtuk el többször a labdát egyértelműen mutatja, hogy igenis hatalmas hatása van a teljesítménykényszernek a srácokra” - vezette fel a találkozót Szűcs Botond vezetőedző. – „A probléma az, hogy ez egyelőre nem győzelmi kényszer, de a rutin dolgok kivitelezése sem megy minden esetben zökkenőmentesen. Tudjuk, hogy nem juthatunk a rájátszásba, azt is, hogy a szalagavatók, sérülések miatt erősen megcsappant kerettel megyünk. Ettől függetlenül szeretnénk megmutatni, hogy van potenciál a csapatban és a befektetett munkának már az első évben is van eredménye. Célunk egy jó kis meccset játszani a tavalyi bajnokkal, a lehető legtöbb oldalról megnehezítve a dolgukat.”

A Budapest Wolves-Gladiators U19-es összecsapás vasárnap 15 órakor veszi kezdetét az Angyalföldi Sportközpontban.

- Debrecen Gladiators -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!