Sport

2017.09.25. 13:03

Nem pánikolnak Balmazújvárosban

Balmazújváros - Pogacsics Krisztián szerint nem lógnak ki az élvonalból, és ezt bizonyítani is szeretnék.

Balmazújváros - Pogacsics Krisztián szerint nem lógnak ki az élvonalból, és ezt bizonyítani is szeretnék.

Pakson sem tört meg a jég, a Balmaz Kamilla Gyógyfürdő 1–0-s vereséget szenvedett a Tolnai megyei együttes otthonában. A szombati mérkőzés egyetlen találatát Kulcsár Dávid jegyezte, akinek a lövése megpattant Rus Adriánon, így az újvárosi kapusnak nem volt esélye a hárításra. Az egyre nagyobb bajba kerülő sereghajtó hajdúságiak tíz forduló alatt csupán egyszer tudtak győzedelmeskedni az OTP Bank Ligában.

Nem volt meglepetés

– Egy rendkívül masszív, komplett csapatnál vendégeskedtünk a hétvégén – szögezte le a Hajdú-bihari Naplónak Pogacsics Krisztián. – A Paksra mindig is jellemző volt a nagyon szervezett védekezés, sajnos mi sem tudtuk feltörni a hátsó alakzatukat. Az előző hetekben minden meccsen kidolgoztuk a lehetőségeket, ám most helyzetbe sem kerültünk. Egyébként azt kaptuk ellenfelünktől, amire számítottunk, a középpályán rombusz alakban helyezkedtek el a játékosok. Miután megszerezték a vezetést, a kontratámadásokra fektették a hangsúlyt. Elöl Koltai Tamás és Kulcsár Dávid szerepelt, egyikük sem vérbeli center, de mindketten gyorsak, így ült ez a taktika. Hiába birtokoltuk a második félidőben többet a labdát, ez a fölény meddőnek bizonyult. Hogy mit gondolok a gólról? A paksiak elkerülhető találattal szerezték meg a három pontot, egy rossz hazaadás után, balszerencsésen változtatott irányt a labda – fogalmazott a 31 esztendős hálóőr.

Kitűnő körülmények

Horváth Ferenc legénysége a negyedik játéknapon döngölte földbe a Diósgyőrt (4–0), de azóta Sigér Dávidék ötször vesztesen hagyták el a gyepet, csupán a Mezőkövesdtől tudtak pontot rabolni. A rossz széria megszakítására a Ferencváros ellen nyílik újabb sansz szombaton 18 órától.

Nincs letargikus hangulat az öltözőben. Feljutó alakulat a Balmazújváros, így mindenki tisztában van vele, hogy nem nyerjük meg az összes találkozónkat. Összetartó, jó szellemiségű társaság a miénk, az edzéseken keményen dolgozunk azért, hogy visszatérjünk a helyes útra. Természetesen a Fradi ellen sem mi számítunk favoritnak, ennek ellenére hazai pályán el akarjuk kapni a jó formába lendülő vetélytársunkat”

– fogadkozott a „kesztyűs”.

A nyáron szerződtetett Pogacsics a kettes számú mezben védi a lövéseket, vajon miért ezt választotta?

– Korábbi állomáshelyeimen általában az egyesben védtem, de ez itt Szécsi Gergőé, így maradt a kettes. Két fiam van, ezért tettem le a voksomat emellett, de szerencseszámnak nem nevezném. Már a Puskás Akadémia futballistájaként meglepődtem, milyen remek infrastrukturális körülmények állnak a klub rendelkezésére. Szerintem a keret, illetve a szakmai stáb is bőven megüti az NB I szintjét. Bízom benne, hogy ezt bizonyítjuk is, és rövidesen megkezdjük a felzárkózást a tabellán – zárta mondandóját Pogacsics.

HBN-BÁ


[related-post post_id="3626925"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!