Sport

2017.09.26. 13:20

Kettesfogathajtó-vb - Hölle: díjhatásban volt a legnagyobb nyomás rajtam

Budapest - Hölle Martin szerint díjhatásban volt a legnagyobb nyomás rajta a kettesfogathajtó-világbajnokságon a szlovéniai Lipicán, ahol egyéniben és csapatban is aranyérmet nyert.

Budapest - Hölle Martin szerint díjhatásban volt a legnagyobb nyomás rajta a kettesfogathajtó-világbajnokságon a szlovéniai Lipicán, ahol egyéniben és csapatban is aranyérmet nyert.

"A holland istállóban olyan homokos talajon készülök, amilyenen Lipicán versenyeztünk, így számomra nem volt ismeretlen" - nyilatkozta Hölle az M4 Sport keddi, Sportreggeli című műsorában. Hozzátette: lovainak sem volt furcsa, hogy sokkal nehezebb húzni a kocsit, mint a füves talajon.

Hölle elmondta: a vasárnapi akadályhajtáson vizes volt a pálya, nem igazán látszott, hogy a bóják között merre vezet az út, így "nagyjából a szerencsére bízva" mentek.

"Fogathajtásban is nagyon fontos a tapasztalat, én abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy a világ két legjobb kettesfogathajtója a csapattársam" - utalt a húszéves Hölle a Lázár-fivérekre, akik közül Zoltánt kizárták a versenyből, míg az ötödik helyen végzett Vilmost ezúttal sikerült legyőznie.

"Amikor elkezdtem a fogathajtást, akkor a Lázár és a Dobrovitz volt a két legnagyobb név a sportágban" - árulta el Hölle, hozzátéve, mindenki ellenük akart versenyezni, vagy legalább egy helyen akart lenni velük.

Kijelentette, számára az is nagyon jólesett, hogy amikor először találkozott velük, köszöntek neki. "Most pedig, hogy egy csapatban lettünk világbajnokok, az nagyon nagy szó."

"A világbajnoki címeim annyiban változtatják meg az életemet, hogy sokkal keményebben kell dolgoznom, hogy a szintet tartani tudjam" - nyilatkozta Hölle, majd elmondta: szerinte is könnyebb feljutni a csúcsra, mint hosszútávon ott maradni.

Mint fogalmazott, a csütörtöki díjhatás azért volt számára a legnehezebb ezen a versenyen, mert ott volt a legnagyobb elvárás vele szemben. Megemlítette, elsősorban azért került a csapatba, hogy díjhatásban "hozza az eredményt", így abban a versenyszámban nagy nyomás nehezedett rá. "Zoltán kizárását követően azonban Vilmosra és rám szakadt a többi is, ami nem volt egyszerű." - tette hozzá.

Hölle Martin a kettesfogathajtás legfiatalabb világbajnoka lett.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!