Sport

2017.09.18. 14:31

Jön az idény utolsó salakversenye Debrecenben!

Debrecen - Győzelemmel búcsúztatnák a debreceni versenyszezont Tabaka Józsefék.

Debrecen - Győzelemmel búcsúztatnák a debreceni versenyszezont Tabaka Józsefék.

A salakmotoros magyar csapatbajnokság 2. fordulóját rendezik Debrecenben a hét végén: szombaton 14 órától ismét felcsapódik a startszalag a Gázvezeték utcai salakstadionban. (A széria Gyulán ér véget októberben.)

Négy csapat, húsz futam

A nemzetközi megmérettetésen négy egyesület, a Debrecen Speedway SE, a Speedway Club Gyula, a Nagyhalászi Motorsportért SE és a vasadi Arenamoto Hungary vaspapucsosai mérik össze erejüket. A csapatokat fordulóként 4-4 salakszóró képviseli, a 16 fős mezőny 20 etapban méri össze erejét. A verseny alapszakasza 16 futamból áll, ezt követően a D döntőben a csapatok legkevesebb pontot gyűjtött versenyzői, a C döntőben a csapatok 2. legkevesebb pontot gyűjtött pilótái, a B döntőben a csapatok 2. legtöbb pontot gyűjtött vaspapucsosai, míg az A döntőben a gárdák legtöbb pontot gyűjtött motorosai állnak starthoz. Külön izgalmakat ígér, hogy a csapatvezetők alkalmazhatják a világkupából jól ismert „taktikai fegyvereket”, a dzsókerezést és a cserét, mindezt akkor, ha 6 pontos lemaradásban vannak a vezető alakulattól – tudatta a debreceni klub Facebook-oldala.

A második helyről

A sorozat első állomásának Nagyhalász adott otthont július elején, ahol a házigazda alakulat, négy légióssal, Kobrinnal, Melnicsukkal, Trofimovval és Manevvel megnyerte a viadalt. A második helyen a Tabaka, Benkő, Albin, Szegvári összetételű debreceni egység végzett, megelőzve a gyulaiakat (Magosi, Kovács, Fazekas, Bárány) és a vasadiakat (Jacopetti, Briche, Smetana, Moldvai).

A hétvégi kvartettekről még nem lehet biztosat tudni, ugyanis szerda délig kell leadni a nevezési listát a csapatvezetőknek.

Érdemes lesz kilátogatni a megmérettetésre, ugyanis ez lesz Debrecenben a szezon utolsó salakversenye, ezt követően majd csak jövő tavasszal láthatnak élőben viadalt a sportág szerelmesei. A versenyt a 14 éven aluli gyermekek ingyen tekinthetik meg.

HBN


Az állás

1. Nagyhalász 4 pont

2. Debrecen 3 pont

3. Gyula 2 pont

4. Vasad 1 pont

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!