Második helyet ért Tabaka maximalizmusa

Salakmotoros csapat ob Nagyhalászban
Salakmotoros csapat ob Nagyhalászban - © Fotó: Pusztai Sándor
Nagyhalász – Megkezdődött a magyar salakmotoros csapatbajnokság Nagyhalászban, s az első forduló rögtön kétnaposra sikerült, ugyanis a szombati viadalt az ötödik futam után elmosta az eső, így vasárnap délelőtt újfent egymásnak feszültek a felek. A Tabaka József, Benkő Roland, Szegvári Róbert, Facundo Albín (argentin) összeállítású Debrecen Speedway SE alakulatának a gyulai, a vasadi és a házigazda nagyhalászi gárda ellen kellett felvennie a harcot.

A debreceniek esélye jócskán csökkent a 8. futam után, ugyanis ekkor Szegvári bukott, s nem tudta folytatni a küzdelmet. (A versenyző a medencéjét fájlalta, ezért kórházba szállították kivizsgálásra.) „Kis Szegecs” kiválása azt eredményezte, hogy két etapban nem indulhatott cívis versenyző, ennek ellenére, illetve Tabaka parádéjának köszönhetően a hajdúságiak végig partiban voltak az ellenfelekkel.

sa33

Salakmotoros csapat ob Nagyhalászban | Fotó: Pusztai Sándor

Tabaka egyszerűen verhetetlen volt, megnyerte azt a futamot, amikor dzsókereztek a debreceniek, illetve azt is, amikor a legjobbak csaptak össze. Tabaka utolsó győzelme azért volt fontos, mert ebben az etapban Magosi csak harmadik lett, így a hajdúságiak a legvégén 1 ponttal megelőzték a fürdővárosiakat. A Debrecen Speedway SE-ben Tabaka 21, Benkő 8, Albin 6, Szegvári 1 pontot gyűjtött. A végső győzelmet a három ukrán (Kobrin, Trofimov, Melnicsuk) és egy bolgár (Manev) vaspapucsost felvonultató Nagyhalász győzelmét hozta.

HBN


A végeredmény

  1. Nagyhalász 40 (Kobrin 10, Melnicsuk 10, Trofimov 10, Manev 10)
  2. Debrecen 36 (Tabaka 21, Benkő 8, Albín 6, Szegvári 1)
  3. Gyula 35 (Magosi 14, Kovács R. 12, Fazekas 5, Bárány 4)
  4. Vasad 16 (Smetana 9, Jacopetti 4, Moldvai 2, Briche 1)További hírek a Sport kategóriából

Sporthírek