Sport

2017.09.04. 09:43

Eskrima Eb: kilenc érmet szerzett a magyar válogatott

Debrecen - Lévai Orsolya, Disznós Imre és Nagy Tamás is kiválóan szerepelt az Eb-n.

Debrecen - Lévai Orsolya, Disznós Imre és Nagy Tamás is kiválóan szerepelt az Eb-n.

Londonban rendezték meg a nyáron az eskrima Európa-bajnokságot. A világ legveszélyesebb fegyveres küzdősportjának kontinenstornáján a magyar eskrima válogatott három fővel képviseltette magát, és kifejezetten eredményes tornát zártak. A Lévai Orsolya, Disznós Imre, Nagy Tamás alkotta honi válogatott kilenc éremmel, négy arannyal, egy ezüsttel és négy bronzzal térhetett haza.

Az eskrima verseny három fő versenyszámból áll: formagyakorlat, egybotos full contact küzdelem és dupla botos full contact küzdelem. A versenyt szervező ország eldöntheti, hogy a fő versenyszámok mellé milyen kiegészítő versenyeket tesz be a programjába a késharc, a hosszúbotos küzdelem és a Padded Stick, azaz az első érintéses botharc közül. Az angol szervezők a Padded Sticket választották, ami kedvezett a magyar csapatnak.

Kemény küzdelmek, felkészült versenyzők, elszánt szurkolótáborok jellemezték az Eskrima Eb-t. Nagy Tamásnak, a magyar csapat vezetőjének nem csak a versenyzésben, hanem a bíráskodásban is kiemelt szerep jutott. Már az első nap után követendő példaként említették a bírói megbeszélésen a korrekt pontozását, jogos ítélethozatalait. Az utolsó versenynapon felkérték a legizgalmasabb versenyszám, a csapatküzdelmek vezetőbírójának.

HBN


A magyarok eredményei

Lévai Orsolya

1. Dupla Botos Full Contact Küzdelem

1. Egybotos Full Contact Küzdelem

1. Padded Stick

Disznós Imre

2. Egybotos Full Contact Küzdelem

3. Modern Formagyakorlat

Nagy Tamás

1. Padded Stick

3. Dupla Botos Full Contact Küzdelem

3. Egybotos Full Contact Küzdelem

3. Tradicionális Formagyakorlat

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!