Sport

2017.09.15. 13:12

Ellentétes célokkal indulnak a csatába a hajdú-bihari kézicsapatok

Balmazújváros, Debrecen - Balmazújvárosban abban bíznak, hogy csak retúrjegyet váltottak a másodosztályba.

Balmazújváros, Debrecen - Balmazújvárosban abban bíznak, hogy csak retúrjegyet váltottak a másodosztályba.

A hétvégén a kézilabda NB I/B Keleti csoportjában is „feldörren a startpisztoly”, Hajdú-Bihar megyét a DEAC és a Balmazújváros képviseli a bajnokságban. Az előző szezonban még az élvonalban szereplő újvárosiak a Balassagyarmat otthonában kezdhetik meg a pontgyűjtést.

Otthon nem hibázhatnak

– Nyolchetes munka után vágunk neki a bajnokságnak. Úgy gondolom, jól sikerült a felkészülésünk – kezdte a beszélgetést Tréki Tamás, a Balmaz mestere. – A nyáron jelentősen átalakult a keretünk, szerencsére az érkezők beilleszkedésével nem volt semmilyen probléma. Az első mérkőzésünk nem ígérkezik könnyűnek, hiszen egy masszív együttes vár ránk, amelyben remek játékosok szerepelnek. A balassagyarmati csarnokban remek hangulat uralkodik, ez sem könnyíti meg az odalátogató alakulatok dolgát.

Mindezek ellenére sikeres rajtban bízunk, egy győzelem nagy lökést adhatna a folytatásra.”

Jelenleg a védekezésünk kiválóan működik, elsősorban erre, valamint a stabil kapusteljesítményre építhetünk, támadásban még akad csiszolnivalónk. Természetesen a feljutás lebeg a szemünk előtt, de rendkívül kiegyenlített a mezőny, így a szerencsének, valamint a napi formának is döntő jelentősége lehet. Ahhoz, hogy elérjük a célunkat, a hazai fellépéseinken nem szabad botlanunk, emellett idegenben minél több pontot kell gyűjtenünk.

Felborítanák a papírformát

A Balmazzal ellentétben a DEAC-nál már annak is örülnének, ha sikerülne megőrizniük a másodosztályú tagságukat. – Sajnos nem zajlott zökkenőmentesen a felkészülés, amit elterveztünk, nem tudtuk maradéktalanul elvégezni, hiszen sérülések és betegségek nehezítették az életünket. A Törökszentmiklóst fogadjuk vasárnap, a találkozó esélyesei nem mi vagyunk, de meglepetést akarunk okozni. Vetélytársunk a legutóbbi idényhez képest erősödött, emellett edzőváltást történt a klubnál.

A fiúk lelkesek, már nagyon várják, hogy kezdetét vegye a pontvadászat”

– árulta el a cívisvárosiak edzője, Szabó Csaba a Hajdú-bihari Naplónak.

HBN-BÁ


A hétvégi program

Női kézilabda NB I/B Keleti csoport, 2. forduló

  • Szeptember 16., szombat 16.00: Hajdúnánás SK–Szent István OTP
  • Szeptember 17., vasárnap 17.00: Gyömrő VSK–Nyíradony VVTK
  • Szeptember 17., vasárnap 18.00: NKK Balmazújváros–PC Trade Szeged KKSE
  • Férfi kézilabda NB I/B Keleti csoport, 1. forduló

  • Szeptember 16., szombat 18.00: Balassagyarmati Kábel SE–Balmazújváros KK
  • Szeptember 17., vasárnap 18.00: DEAC NK KFT–Törökszentmiklósi KE
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!