Sport

2017.09.28. 14:11

Búcsúzik a Formula–1 Malajziától

Malajzia - A magyar szurkolók számára szokatlan időpontban, vasárnap reggel 9 órakor kezdődik a nagydíj.

Malajzia - A magyar szurkolók számára szokatlan időpontban, vasárnap reggel 9 órakor kezdődik a nagydíj.

Tizennyolc év után idén utoljára láthatunk Forma–1-es Maláj Nagydíjat, miután a szervezők úgy döntöttek, nem folytatják eddigi szerepvállalásukat, az F–1 helyett más autó- és motorsportos eseményeket kívánnak a szepangi pályára csábítani. A malajziai helyszín nagy újdonságnak számított debütálása évében, hiszen a már tradicionális Japán viadal mellett ez volt a szezon második ázsiai pályája, s ez volt a nyitánya a Forma–1-es cirkusz ázsiai terjeszkedésének. Az akkori folyamat most megtorpanni látszik, hiszen jövőre a maláj futam kiesik, de a német és francia verseny visszakerül a versenynaptárba – adta hírül az Amber PR.

Hamilton lépéselőnyben

A szingapúri futamot követően kerül sor idén a Maláj Nagydíjra. Mivel Szingapúrban a Ferrari nem szerzett pontot, Lewis Hamilton nagyon jó helyzetben várja a szezon hátralévő részét. A Ferrari német pilótájának, Sebastian Vettelnek van nagyobb veszítenivalója, neki kockáztatnia kell a következő versenyeken. Viszont a Red Bullt sem szabad leírni, hiszen tavaly itt kettős győzelmet arattak Daniel Ricciardóék.

Az 56-körös Maláj Nagydíj vasárnap délelőtt 9 órakor kezdődik a szepangi pályán, a versenyt az M4 Sport élőben közvetíti.

HBN


[related-post post_id="3618972"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!