Sport

2017.09.27. 12:55

Bana Richárd érmekkel tért haza az orvosi világjátékokról

Balmazújváros, Nyíregyháza - Dr. Bana Richárd triatlonista öt nap alatt öt versenyen vett részt Marseille-ben.

Balmazújváros, Nyíregyháza - Dr. Bana Richárd triatlonista öt nap alatt öt versenyen vett részt Marseille-ben.

Nem akármilyen sikereket ért el a nyáron a balmazújvárosi származású, jelenleg Nyíregyházán élő háziorvos rezidens, dr. Bana Richárd: két bronzéremmel és három negyedik hellyel térhetett haza a Medigamesről. A sportoló a Mozaik Med csapat színeiben versenyez, s mint említette, számára orvosként nagyon fontos az egészséges életmód népszerűsítése.

Richárd korábban futballozott Balmazújvárosban, majd pár éve belekóstolt az állóképességi sportok világába, amelybe annyira beleszeretett, hogy mostanra rendszeresen részt vesz futó-, illetve tritlonversenyeken. A Medigames már egy ideje szerepelt a vágyai között, júliusban pedig sikerült is eljutni a viadalra, melyen nagyjából kétezer orvos és egészségügyi dolgozó mérte össze erejét, több mint huszonöt sportágban.

Az első napon a 100 méteres gyorsúszásnak vágott neki Richárd, ahol egyéni csúcsot tempózva a negyedik helyen ért célba, ezzel pedig teljesítette a Masters Budapesti Úszó Világbajnokságra jogosító szintet.

A következő száma a 400 m-es gyors volt, itt bronzot szerzett.

A harmadik nap az aquatloné volt, azaz úszás és futás volt a „menü”. A verseny úszószámát a Földközi-tengerben rendezték meg, 2300 métert kellett megtennie a vízben, majd 10 km futás következett. Mint a sportoló elmondta, az úszás során összeszedett hátrányából a futáson már csak faragni tudott, végül a harmadik helyet szerezte meg.

Önmagát akarta legyőzni

A következő nap az 1500 méteres gyorsúszásé volt, a rendkívül erős mezőnyben dr. Bana megdöntötte a saját csúcsát, negyedik hely lett a jutalma.

Az ötödik napon tartották meg félmaratoni futást, amely 21 kilométeres távot jelent. A nehéz terepen lezajlott versenyen szintén egy negyedik helyezést csípett el a fiatalember.

Dr. Bana Richárd lapunknak elmondta, hogy mindig önmagához képest akar jól teljesíteni, ez pedig - mint azt egyéni rekordjai is mutatják - maximálisan sikerült az idei Medigamesen.

HBN-TN


Eredmények

1.nap: 100 m gyorsúszás (4. hely)

2.nap: 400 m gyorsúszás (3. hely)

3.nap: Aquatlon M: 2,3km nyíltvízi úszás +10km futás (3. hely)

4.nap: 1500 m gyorsúszás (4. hely)

5.nap: Terep félmaraton (4. hely)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!