Sport

2017.08.20. 13:13

Sokba került a tragikomikus gól

Balmazújváros - Zsinórban második bajnokiján nem tudott pontot szerezni a kisebb gödörben lévő Újváros.

Balmazújváros - Zsinórban második bajnokiján nem tudott pontot szerezni a kisebb gödörben lévő Újváros.

A Balmaz Kamilla Gyógyfürdő a táblázat utolsó helyén szerénykedő Puskás Akadémia otthonában lépett pályára az OTP Bank Liga hatodik fordulójában, ennek ellenére nem várt könnyű összecsapás Horváth Ferenc tanítványaira. A hazai csapat kezdőjében több rutinos, válogatottsággal is büszkélkedő játékos jutott szóhoz. Apropó válogatott, nemzeti együttesünk szövetségi kapitánya, Bernd Storck a Pancho Arénában tekintette meg az újoncok ütközetét.

Vitatott szituáció

A német szakember az első komolyabb lehetőséget a negyedik percben jegyezhette fel, ekkor Vajda Sándor szánta rá magát lövésre, ám az előző játéknapon óriásit hibázó Hegedüs Lajos eszén nem tudott túljárni. A találkozó első gólja a kilencedik minutumban született: Szakály Péter szorításban a földre került az ukrán Yuriy Habovda, a játékvezető nem fújt a sípjába, Szakály Josip Knezevichez passzolt, akitől Molnár Gáborhoz került a labda, a támadónak nem volt nehéz dolga, hiszen körülbelül két méterről kellett bevennie a kaput. A lefújás után Horváth Ferenc vitatta ezt a találatot, ugyanis szerinte védőjével szemben szabálytalankodtak.

A félidő derekán szabadrúgásból veszélyeztetett Vajda, de a házigazda kapuvédője nagy bravúrral hárított. A negyvenötödik percben megduplázta az előnyét a Puskás: Horváth László kezéből perdült ki a labda, a tizenhatoson belül kellemetlenkedő Diallo Knezevic elé tálalt, a horvát légiós pedig köszönte szépen az ajándékot. Komikus jelenet volt, de az újvárosiak valószínűleg nem nevettek ezen. Az első játékrész krónikájához hozzátartozik, hogy Molnár második találatát les miatt nem adta meg Solymosi Péter.

Elszalasztott esély

A szünetet követően Knezevic pontrúgása hozta a frászt a hajdúságiakra, de ezúttal szerencséjük volt Sigér Dávidéknak. A hatvannegyedik percben szépített a Balmaz, Haris Attila harcolt ki tizenegyest, a büntetőt pedig Bachana Arabuli értékesítette. A folytatásban komolyabb lehetőségek nélkül zajlott a találkozó. A ráadásban Arabulié lehetett volna a slusszpoén, a csatár tizenhat méterről tüzelt, viszont Hegedüs ezúttal sem jött zavarba, ismét hatalmasat védett a kapuvédő.

A hétvégi eredményeknek köszönhetően összesűrűsödött a mezőny a tabella hátsó régiójában, a DVSC-nek, a Puskásnak, illetve a Balmaznak egyaránt öt pontja van. Az elmúlt két fellépésén vereséget szenvedő újvárosiak szombaton az Újpest ellen javíthatnak a mérlegükön.

HBN


Mestermérleg

Horváth Ferenc: Két dolgot mondanék: az első tanulság, hogy ahol majális van a stadion mellett, ott nem kell feltétlenül ajándékot adni a hazaiaknak. A másik dolog pedig az, hogy a sírás olyan, mint az ima. Akiknek sírsz, azok meghallgatják. Igen, a bírói hibákra gondolok. Például az első gólra, ami lélektanilag mindig nagyon fontos. Ott lerántották az egyik játékosomat, nem olyan bonyolult ez… Nem fociról beszéltünk a szünetben, az biztos. Amíg ilyen gólokat kapunk, addig nehéz lesz pontot szerezni.


Puskás Akadémia-Balmaz Kamilla Gyógyfürdő 2-1 (2-0)

Felcsút, Pancho Aréna, 1000 néző, v.: Solymosi

Puskás Akadémia: Hegedűs L. - Knezevic, Heris, Hegedűs J., Osváth - Márkvárt, Mevoungou - Molnár G. (Szécsi, 73.), Balogh B., Szakály P. (Sallai, 64.) - Diallo (Vanczák, 84.)

Balmaz Kamilla Gyógyfürdő: Horváth L. - Habovda, Tamás L., Rus, Uzoma - Vajda, Sigér (Maiszuradze, 82.), Haris - Arabuli, Andric (Rácz, 68.), Zsiga (Kovács Á., 69.)

gólszerzők: Molnár G. (8.), Knezevic (45.), illetve Arabuli (64., 11-esből)

sárga lap: Diallo (38.), Hegedűs J. (64.), Mevoungou (67.), Knezevic (80.), illetve Arabuli (38.), Sigér (52.), Kovács Á. (92.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!