Sport

2017.08.10. 16:01

A Magyar Eskrima Válogatott szereplése a londoni Eskrima Európa Bajnokságon

London - 2017 júliusában rendezték meg az ESKRIMA Európa Bajnokságot kelet-Londonban, ahol egy kicsi (háromfős), de eredményekben annál erősebb magyar Eskrima csapat képviselte hazánkat.

London - 2017 júliusában rendezték meg az ESKRIMA Európa Bajnokságot kelet-Londonban, ahol egy kicsi (háromfős), de eredményekben annál erősebb magyar Eskrima csapat képviselte hazánkat.

A magyar Eskrimásoknak már világszerte hírük van! Magasszinten küzdenek a Fair Play szabályait betartva. Bárhol elindulnak ott érem tere! Így volt ez az angol fővárosban is, ahol kilenc érmet (4 aranyat, 1 ezüstöt és 4 bronzérmet) nyert el a háromtagú Magyar Eskrima Válogatott: Lévai Orsolya, Disznós Imre, Nagy Tamás.

Az Eskrima a Fülöp-szigetekről származó fegyveres és pusztakezes önvédelmi rendszer, mely az 1980-as évek végétől rendez világversenyeket a WEKAF (World Eskrima Kali Arnis Federation) Világszövetség égisze alatt. Magyarország 2008-ban csatlakozott e különleges és nagyon látványos versenysporthoz. Az Eskrima verseny három fő versenyszámból áll: formagyakorlat, egybotos full contact küzdelem és dupla botos full contact küzdelem. A versenyt szervező ország eldöntheti, hogy a fő versenyszámok mellé milyen kiegészítő versenyeket tesz be a programjába a késharc, a hosszúbotos küzdelem és a Padded Stick – azaz az első érintéses botharc közül. Az angol szervezők a Padded Sticket választották, ami kedvezett a magyar csapatnak.

Kemény küzdelmek, felkészült versenyzők, elszánt szurkolótáborok jellemezték az Eskrima EB-t. Nagy Tamásnak a magyar csapat vezetőjének nem csak a versenyzésben, hanem a bíráskodásban is kiemelt szerep jutott. Már az első nap után követendő példaként említették a bírói megbeszélésen a korrekt pontozását, jogos ítélet hozatalait. Az utolsó versenynapon felkérték a legizgalmasabb versenyszám, a csapatküzdelmek vezetőbírójának.

A 2017-es WEKAF Eskrima Európa Bajnokságon a Magyar Eskrima Válogatott eredményei:

Lévai Orsolya

1. hely Dupla Botos Full Contact Küzdelem

1. hely Egybotos Full Contact Küzdelem

1. hely Padded Stick

Disznós Imre

2. hely Egybotos Full Contact Küzdelem

3. hely Modern Formagyakorlat

Nagy Tamás

1. hely Padded Stick

3. hely Dupla Botos Full Contact Küzdelem

3. hely Egybotos Full Contact Küzdelem

3. hely Tradicionális Formagyakorlat

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!