Sport

2017.07.27. 13:27

„Magyarország királya” újra villant: szépen csillog Cseh Laci ezüstje

Budapest - A nyolcadik vb-jén érmes Cseh László elárulta, a rajtjaival még mindig meggyűlik a baja.

Budapest - A nyolcadik vb-jén érmes Cseh László elárulta, a rajtjaival még mindig meggyűlik a baja.

A budapesti vizes világbajnokság magyar szempontból egyik legjobban várt versenyszáma a férfi 200 méteres pillangóúszás volt, ahol Kenderesi Tamás és Cseh László személyében két klasszisunk is reális eséllyel pályázott a dobogóra. Végül utóbbi ezüstérmet szerzett, ám Kenderesi leszorult a pódiumról, negyedikként csapott a célba, a legfényesebb medáliát a dél-afrikai Chad Le Clos kaparintotta meg.

Jelentős támogatás

– Elégedett vagyok a második pozícióval, bár az első hely reményében ugrottam a medencébe, de nem nyerhet mindig az ember – hangsúlyozta Cseh.

Chad Le Clos a viadalokon vetélytársam, ám a parton baráti viszonyt ápolunk egymással. Fontosnak tartom a rivalizálást, de számomra elfogadhatatlan, ha valakik nem kedvelik egymást."

– Az olimpia után meglehetősen hosszú szünet következett, jelentős pluszsúllyal vágtam bele az edzésekbe. A tréningek nem estek annyira jól, mint például a legutóbbi világbajnokság előtt, apróságok is ki tudtak zökkenteni a ritmusból. Szerencsére mindig volt valaki, aki azt mondta, ne adjam fel, meg tudom csinálni. Nagyon boldog vagyok, hogy itthon versenyezhettem. Rengeteget jelent az emberek támogatása, erőt tudok meríteni belőle. Rájöttem, nem év közben kell csúcsidőt repeszteni, hanem a világversenyeken. Hazudnék, ha azt mondanám, nem motoszkált ott a fejemben az a gondolat, hogy ez lehet az utolsó komolyabb megmérettetésem. A jövőmmel még nem szeretnék foglalkozni, ám azt elárulhatom, csak akkor folytatom, ha látom értelmét, például egy finálébeli nyolcadik hely nem hatna rám motiválóan.

Ezen a vb-n vár még rám a száz „pille”, ahol bombaerős a mezőny."

– A rajtommal akadnak problémáim, egy napom van a fejlesztésére. Meg kellene már tanulnom normálisan startolni, így harmincegy évesen – mondta a fantasztikus sportember egy nagy mosollyal az arcán.

Komoly dicséret

A futamgyőztes Le Clos elárulta, nehéz időszakot hagyott maga mögött, ezért is érzékenyült el a díjátadó ünnepségen.

– Édesanyám szervezetét nemrég komoly betegség támadta meg. Örülök, hogy ebben a csodálatos arénában győzedelmeskedtem, a szurkolók káprázatos hangulatot teremtettek. – jelentette ki Le Clos, aki köszönetet mondott a családtagjainak, illetve az új mesterének is, és a sikerét nekik ajánlotta.

Lacival először 2010-ben találkoztam, ekkor Dél-Afrikába érkezett edzőtáborozni. Hogy mi a véleményem róla? Nagy bajnoknak tartom, ő Magyarország királya ."

HBN-BÁ


[related-post post_id="3563892"]

[related-post post_id="3563592"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!