Sport

2017.06.20. 11:27

Az utánpótlás NB I. kapujában a Hajdúböszörmény TE-Olasz Focisuli

Hajdúböszörmény - Közös utánpótláscsapatot állított ki a Hajdúböszörmény TE és az Olasz Focisuli, a gárda megnyerte az országos másodosztályú bajnokságot, így osztályozón vívhatja ki az NB I-be jutást.

Hajdúböszörmény - Közös utánpótláscsapatot állított ki a Hajdúböszörmény TE és az Olasz Focisuli, a gárda megnyerte az országos másodosztályú bajnokságot, így osztályozón vívhatja ki az NB I-be jutást.

– A két egyesület együttműködésének célja az volt, hogy az új MLSZ Alközponti program elvárásainak megfelelően, a környék városainak (Hajdúböszörmény, Hajdúnánás, Debrecen, Hajdúdorog) tehetséges fiataljainak összevonásával lehetőséget adjunk a kiemelkedő tehetségeknek azonos, magas szintű képzésre. Kifejezetten az első hely megszerzésének szándékával indultunk, hiszen a terv az, hogy a legmagasabb osztályba kerüljünk – fogalmazott Hegedüs Gábor szakmai és képzési igazgató.

A HTE-Olasz Focisuli U14-es (2003) csapata 205 rúgott és 13 kapott góllal az élen zárt az NB II. Észak-Keleti Bajnokságban. Az U15-ös (2002) formáció a negyedik helyen végzett. A gárdában nagyrészt fiatalabb, 2003-as játékosok szerepeltek, és remekül helytálltak az egy évvel idősebb társaik ellen.

Biztosított a fejlődés

Az egyesület U17-es és U19-es korosztályai Igor Bogdanovics, Rákos Csaba és Pocetnik Csaba edzők vezetésével szépen szerepeltek a korosztályos bajnokságokban, a hatodik, illetve a hetedik hely megszerzésével a mezőny első felében végeztek. A csapat nagy része itt is fiatalabb korú játékosokkal szerepelt, így a jövő évi pontvadászatban még jobb eredményt remél.

– A böszörményi klub és a város vezetése példamutatóan segítette az MLSZ Alközponti elvárásainak megfelelően az utánpótlás sportolók fejlődését. Biztosította a játékosok szállítását edzésre, új pályákat épített, megfelelő infrastruktúrával, felszerelésekkel, szakmai háttérrel kívánt megfelelni a programnak – tájékoztatott Hegedüs.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!