Sport

2017.05.31. 07:48

Finn 100: mozgásra fel tavasztól őszig!

Budapest - Finnország önállóvá válásának 100. évfordulójához sportos akcióval csatlakozhatunk.

Budapest - Finnország önállóvá válásának 100. évfordulójához sportos akcióval csatlakozhatunk.

Az ünnepi év mottója „Yhdessä – Együtt” szellemében finnek és finnbarátok szerte a világon színes programokkal irányítják a figyelmet az elmúlt száz év vívmányaira. Hazánkban a Magyar Szabadidősport Szövetség – a budapesti Finn Nagykövetség támogatásával – 100 kilométeres távok teljesítésére buzdítja a lakosságot.

A kilométergyűjtési akció május 28-tól október 19-ig tart – jelentették be az akció ünnepélyes megnyitóján a Gellérthegyen. A résztvevők az aktív időszakon belül maguk határozhatják meg a teljesítés módját, tempóját: gyalog, futva, kerékpárral, rollerrel, nordic walkinggal. A 100 kilométert egy sportágban kell összegyűjteni – önigazolással, sportszerűen, de ismételhető több számban is. A finnekről köztudott, hogy szeretik a természetet a verseny-, és a szabadidősportot. Egy európai felmérés adatai alapján Európa élvonalában vannak a szabadidő mozgásra fordított arányát tekintve. A kerékpárosok biztonságos közlekedését a közúttól elkülönített kerékpárutak szolgálják. A szinte minden településen kiépített futópályák a téli szezonban sífutópályaként működnek. Tavasztól őszig pedig nordic walkinggal, azaz a botos gyaloglással edzik testüket. A kerek évforduló megünnepléséhez ezúttal mi magyarok is csatlakozhatunk. Bővebb információk és jelentkezés itt.

HBN–KE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!