Sport

2017.05.02. 18:51

DVSE: két mérkőzés alatt le szeretnék rendezni

Debrecen - Szőke Szabolcs szerint nehéz a pécsieket a saját otthonukban felülmúlni, ők mégis erre készülnek.

Debrecen - Szőke Szabolcs szerint nehéz a pécsieket a saját otthonukban felülmúlni, ők mégis erre készülnek.

Vízilabda. Lassan a végéhez közeledik a férfi vízilabda OB I. 2016/17-es kiírása, már csak a végső helyezések eldöntése van hátra. A DVSE csapata vagy a 11., vagy a 12. pozícióban zárhatja a pontvadászatot, az, hogy hanyadik is lesz Komlósi Péter alakulata, a Pécs elleni párharc kimenetelétől függ. Az egyletek két nyert meccsig csatáznak, elsőként szerdán 19 órától feszülnek egymásnak, méghozzá a Baranya megyeiek otthonában.

Nem lesz egyszerű

– Az alapszakaszban egy csoportban küzdöttünk, így tudjuk, mire számíthatunk tőlük. Idegenben 8–8-as döntetlent értünk el velük szemben, ami jó eredménynek számított, ám a Debreceni Sportuszodában rendezett találkozón nem játszottunk jól, és 8–6-ra alul is maradtunk. Szeretnénk két összecsapás alatt eldönteni a nyitott kérdéseket, ehhez első lépésként szerdán a saját otthonukban kell legyőzni őket, ami nem lesz egyszerű. Ha nyerni akarunk, jobban kell működnie az összjátékunknak – vélekedett Szőke Szabolcs, a cívisvárosiak átlövője, aki szerint bár a pécsi egy fiatal csapat, mégis hamar sikerült összeérniük, és hazai környezetben mindenkivel felveszik a versenyt.

Mint ismert, a debrecenieket a Honvéd ütötte el annak lehetőségétől, hogy esetleg a kilencedik helyen zárhassanak, míg Lukács Gergely együttesét a Kaposvár taszította hátrébb. – Nem sokon múlott, hogy ismét legyűrjük a jó erőkből álló Honvédot, ami kissé megviselt minket, de hamar összeszedtük magunkat, és már százszázalékosan az előttünk álló feladatra koncentrálunk. Riválisunkat talán jobban megfogta a vereség, amit adott esetben ki is használhatunk – fogalmazott a pólós.

A legutóbb orrtörést szenvedett Smitula Gergőn kívül szerencsére nem lesz más hiányzója a hajdú-bihari gárdának, mely szombaton a Debreceni Sportuszodában fogadja majd a Pécset.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!