Sport

2017.05.21. 13:22

DVSC-TVP: A Fradi nem hagyott esélyt

Budapest, Debrecen - Beigazolódott a papírforma, a Bajnokok Ligájában a legjobb nyolc közé jutó Ferencváros magabiztos, 13 gólos győzelmet aratott a DVSC-TVP ellen hazai pályán. A vendégek dolgát nehezítette, hogy Marija Garbuz, Jelena Deszpotovics, Tóvizi Petra és Marincsák Nikolett sem léphetett pályára az Elek Gyula Arénában.

Budapest, Debrecen - Beigazolódott a papírforma, a Bajnokok Ligájában a legjobb nyolc közé jutó Ferencváros magabiztos, 13 gólos győzelmet aratott a DVSC-TVP ellen hazai pályán. A vendégek dolgát nehezítette, hogy Marija Garbuz, Jelena Deszpotovics, Tóvizi Petra és Marincsák Nikolett sem léphetett pályára az Elek Gyula Arénában.

A debreceniek a 11. percig tartották a lépést a vendéglátókkal (6-6), ám ezt követően a Fradi produkált egy 5-0-s rohamot, amivel megléptek. A félidőben 18-13-ra vezetett a zöld-fehér egylet. A második félidő közepére elfáradt az addig becsülettel küzdő DVSC, s a végén mindössze a gólkülönbség volt kérdéses. Az FTC 33-20-ra nyerte az összecsapást, a debreceni gólok közel felét, egészen pontosan 9 találatot Karina Jezsikava jegyzett. A meccs krónikájához tartozik, hogy Kenyeres Barbara megszerezte első gólját a felnőtt első osztályban.

HBN


FTC-RAIL CARGO HUNGÁRIA–DVSC-TVP 33–20 (18–13)

Elek Gyula Aréna, 400 néző. V: Felhő, Öcsi

FTC: BÍRÓ B. – LUKÁCS 5, Jovanovics 3, Snelder 3, Szekeres, Kovacsics 3 (2), Szarka 2. Csere: Pena 3, Hornyák D. 2, SZÖLLŐSI-ZÁCSIK 6, Schatzl 2 (1), Mészáros R., Faluvégi 3, Mód 1. Edző: Elek Gábor

DVSC: Horváth-Pásztor – Csáki 2, Punyko 3, Sirián, SISKA 2, JEZSIKAVA 9 (1), Kelemen 1. Csere: Lajtos, Szabó D. (kapusok), Pénzes 2 (2), Varsányi, Tóth M., Kenyeres 1, Bordás. Edző: Tone Tiselj

Az eredmény alakulása. 2. perc: 0–2. 6. p.: 5–2. 11. p.: 6–6. 16. p.: 11–6. 23. p.: 12–11. 41. p.: 25–15. 50. p.: 29–18

Kiállítások: 8, ill. 4 perc

Hétméteresek: 3/3, ill. 7/3

Elek Gábor: Tudtuk, hogy a Debrecen négy hiányzóval érkezik, és ehhez képest nagyon korrekten harcolt az első félidőben. A kispadon levő többlet kidomborította a két csapat közötti különbséget, és el is döntötte a meccset, teljesen elfáradt a Debrecen a második félidő közepére, de ez ebben a helyzetben teljesen természetes. Nagyon sok sikert kívánok nekik, és kívánom, hogy jól sikerüljön a következő évük. Sosem csináltam belőle titkot, hogy kedvelem a debreceni kézilabdát, Gratulálok a csapatomnak, a kötelezőket teljesítettük, a Bajnokok Ligájában a nyolcba jutottunk, a bajnokságban a BL-indulásra jogosító helyre értünk, és a Magyar Kupa-győzelem a hab a tortán, de úgy gondolom, hogy sikerest évet zárhatunk a jövő héten.

Tone Tiselj: Először is szeretnék gratulálni a Fradinak. Mindig öröm számunkra, amikor a Ferencváros ellen játszhatunk, hiszen a világ egyik legjobb csapata, világklasszis játékosokkal, akiktől nagyon sokat tanulhatunk. Ma veszítettünk, de nagyon nehéz dolgunk volt, mert négy játékosunk sem állt rendelkezésre, közülük ketten a kezdő hetesünkből estek ki, ugyanakkor jó lehetőség volt ez azoknak a játékosainknak, akik eddig kevesebb szerepet kaptak. Technikailag jól oldottuk meg a szituációk nagy részét, de sajnos nem tudtunk mit kezdeni a gyors indításokkal. Elégedett vagyok a lányaimmal, de a Ferencváros jobb csapat nálunk, és ezt meg is mutatta ma.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!