Sport

2017.05.30. 15:14

DVSC: átalakítják a keretet, de vezetőedző még nincs

Debrecen - Vélhetően lényegesen kevesebb idegenlégióst foglalkoztat majd a Loki együttese az őszi szezontól.

Debrecen - Vélhetően lényegesen kevesebb idegenlégióst foglalkoztat majd a Loki együttese az őszi szezontól.

Nem sokat kellett várni a bajnokság befejése után arra, hogy megkezdődjön a mozgás a DVSC keretében. Hétfőn este már világgá kürtölte a klub hivatalos honlapja, hogy szerződést bontottak a bosnyák Haris Handziccsal, a horvát kapussal, Ivan Kelavával, és távozik a dél-koreai Szuk Hjun-Jun is. Mint ígérik a dvsc.hu-n, a következő napokban további változások várhatók.

Nem tudni, ki irányít

Ugyanakkor edzője jelenleg nincs a gárdának, hiszen Herczeg András és két segítője, Bücs Zsolt illetve Györky Gábor megbízatása csak a DVTK elleni utolsó bajnoki mérkőzésre szólt. Azaz nem lehet tudni, ki fogja irányítani a Lokomotívot a jövőben.

– Erről érdemben egyelőre nem tudok mondani semmit – mondta el megkeresésünkre Róka Géza, a debreceniek cégvezetője. – Nyilván keressük az edzőt, de még nem tudok semmiről sem beszámolni. Szombaton lett vége a bajnokságnak, most egyelőre azzal vagyunk elfoglalva, hogy átalakítsuk a keretet. Mint az látható is, három távozót máris bejelentettünk – fogalmazott a sportvezető.

A Róka által elmondottakból egyértelműen látni, hogy az érkező vezetőedző egy átalakított csapatot kap majd kézhez. – A napokban csak olyanokról esik még szó, akik nem Debrecenben folytatják a pályafutásukat – folytatta Róka Géza. – Az egy dolog, hogy az új edző majd mit akar, de a klubnak is van az elmúlt szezon után egy markáns elképzelése, a trénernek ehhez kell alkalmazkodnia – tette hozzá. Tehát az új igazolásokhoz tud majd csak érdemben hozzászólni az egyelőre még nem ismert szakvezető. Persze, az sem zárható ki, hogy végül marad továbbra is Herczeg András a kispadon.

Jovanovic hosszabbított

Azonban nem csupán távozó légiósokról szólnak a hírek, hiszen a bosnyák középpályás, Aleksandar Jovanovic két esztendőre szóló szerződést hosszabbított a DVSC-vel. Információink szerint az sem lenne meglepő, ha az ugyancsak lejáró kontraktusú védő, Dusan Brkovics is maradna Debrecenben.

HBN


Könyves Norbert: „a gólom egy plusz volt a játékomban a DVTK elleni meccsen”.

 

A DVSC Mezőkövesden, a Diósgyőr elleni 3-1-es győzelemével zárta az OTP Bank Liga 2016/2017-es szezonját.

"Nem hiszem, hogy Marco Rossi lesz majd annak a mérkőzésnek a jegyzőkönyvében, mint edző” – mondta a könnyeivel küszködő az olasz tréner az újságírók előtt arra a kérdésre, hogy az ő neve szerepel-e majd a Honvéd nyári BL-selejtezőmérkőzésének jegyzőkönyvében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!