Sport

2017.05.16. 19:42

Berettyóújfalui fekvenyomó sikerek Egerben

Berettyóújfalu - A berettyóújfalui és a darvasi fekvenyomók is kitettek magukért az országos bajnokságon.

Berettyóújfalu - A berettyóújfalui és a darvasi fekvenyomók is kitettek magukért az országos bajnokságon.

Remekül szerepeltek megyénk képviselői az egri Magyar Professzionális Erőemelő Liga által szervezett erőemelő és fekvenyomó országos bajnokságon. A háromnapos viadalon közel 600 versenyző vett részt, köztük a berettyóújfalui Bihari Szabadidő és Sportegyesület nyolc fekvenyomója, illetve a Darvasi Erőemelő Egyesület öt sportolója.

Az újfaluiak közül kiemelkedő teljesítményt ért el az ifjúsági és felnőtt korcsoport -60 kg-os súlycsoportjában szereplő Kozák László, aki 140 kg-os teljesítménnyel új ifjúsági országos csúccsal nyerte súlycsoportját. László ezzel ifjúsági abszolút bajnok lett, valamint a felnőtt kategória abszolút harmadik helyezettje. Tinédzser (13-15 év) országos csúcsot ért el a női -52 kg-os súlycsoportban szereplő Ungai Amanda 40 kg-os teljesítménnyel.

Bajnoki címet szerzett még Bónis István Dániel (junior, -125 kg) 167,5 kg-os produkcióval, Mohácsi Zsolt (masters II., -110 kg) pedig 170 kilogrammal, equipped kategóriában Bukta József (masters I., -140 kg) 190 kg-mal és Kovács Pál (masters II., -140 kg) 175 kg-os nyomással.

A dobogó második fokára állhattak RAW kategóriában Kovács Pál 140 kg-os, illetve az Equipped mezőnyben Ungai János 160 kg-os teljesítménnyel.

Bronzérmes lett a RAW-osok között Ungai János (masters I., -82,5 kg) 142,5 kg-os nyomással, míg negyedik helyezést ért el Szász Róbert (felnőtt, -82,5 kg) 150 kg-mal.

Ötből négy arany

A darvasiak négy arany- és egy bronzéremmel zártak a megmérettetést: első helyen végzett Kalina Martina (ifjúsági, 75 kg), Bartha Szilvia (ifjúsági, 52 kg), Zsila Róbert (junior 75 kg) és Haraszti László (masters, 110 kg), míg ifjabb Haraszti László (ifjúsági, 100 kg) harmadik lett. Bartha Szilvia az ifjúságiak mezőnyében az abszolút kategória második helyét is megszerezte. A darvasi fekvenyomók ezzel a teljesítménnyel kvalifikáltak az őszi világbajnokságra.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!