Sport

2017.04.12. 14:10

Világsztárok lépnek pályára a Főnixben, a tatabányaiak csodára készülnek

Debrecen - Juhász Ádám szerint stabil védekezéssel megfogható a szegedi alakulat.

Debrecen - Juhász Ádám szerint stabil védekezéssel megfogható a szegedi alakulat.

Nem túlzás, ha azt állítjuk, kézilabdaünnep lesz a hétvégén a Főnix Csarnokban, ahol a férfi Magyar Kupa négyes döntőjét rendezik. Bombaerős mezőny érkezik a cívisvárosba: a címvédő Telekom Veszprém a Csurgóval csap össze pénteken 14.45-kor az elődöntőben, a trónkövetelő MOL-Pick Szeged pedig a Tatabánya testén keresztül juthat el a fináléba, ez a találkozó 17.15-kor kezdődik. Szombaton 11.45-től a bronzmeccsre, míg 14.15-től az aranycsatára kerül a sor.

Kedves helyszín

– Tisztában vagyunk azzal, hogy a szegediekkel szemben nem mi számítunk a favoritnak, de igazi sportemberek vagyunk, így szeretnénk a döntőbe jutni – nyilatkozta a Hajdú-bihari Naplónak Juhász Ádám, a tatabányaiak válogatott játékosa. – A bajnokságban nemrég döntetlent értünk el riválisunk ellen. Akkor a kiváló védekezés mellé fantasztikus kapusteljesítmény párosult. Ha hasonlóra lennénk képesek Debrecenben, nem tartom elképzelhetetlennek a győzelmünket. Jó formában vagyunk, összeállt a társaság. Szerencsére mostanában a menetrendünk is kevésbé zsúfolt, tehát fáradtságra sem panaszkodhatunk. A vezetőség konkrét célt nem tűzött ki a csapat elé. Jelenleg minden erőnkkel a Tisza-partiakra koncentrálunk. Ha minden a papírforma szerint alakul, a bronzéremért a csurgóiakkal csapunk össze, azon a meccsen nagyobb esélyünk lesz a sikerre. De hangsúlyozom, nem tettünk le a bravúrról!

Juhász számára különös lesz a sorozat végjátéka, hiszen a hajdúsági megyeszékhelyen született, valamint itt ismerkedett meg a sportággal.

– Nagyon boldog vagyok, hogy hazatérhetek. Több ismerősöm jelezte már, a helyszínen szurkol nekem. A nagyszüleim jelenleg is a városban élnek, őket körülbelül kéthavonta tudom meglátogatni – árulta el a 20 éves kézilabdázó.

Nem vált

A fiatal tehetség a januári világbajnokságon robbant be a köztudatba, a franciaországi tornán alapembernek számított a hetedik helyen záró magyar válogatottban.

– Úgy érzem, jól sikerült a torna, a rám bízott feladatokat sikerült megoldanom. A vb-n a szélen vetett be a kapitány, de elsősorban irányítóként tekintek magamra. Persze ha a nemzeti együttesben "új" posztomon számítanak rám, akkor nem mondok nemet. Hogy miként alakul a következő szezonom? Szinte biztos, hogy maradok a Tatabányánál, mivel egyéves szerződés köt a klubhoz. Remekül érzem magam a csapatban, minden adott a fejlődésemhez. Nem szeretnék nagyot ugrani, és olyan szintre lépni, amely jelenleg még magas lenne a számomra – fogalmazott bölcsen Juhász.

HBN-BÁ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!