Sport

2017.04.24. 10:42

DVSC: a négyből két gól Holman Dávidé volt

Debrecen - „Fogtam a fejem és mondtam magamban, hogy még egyszer ilyen nem fordulhat elő.”

Debrecen - „Fogtam a fejem és mondtam magamban, hogy még egyszer ilyen nem fordulhat elő.”

Végre a hazai közönségnek is megmutatta a Loki, hogy mire képes; igaz csak mintegy kétezren látták, ahogy Tőzsérék 4–2-re legyőzték a Szombathelyi Haladást a labdarúgó NB I 28. fordulójában a Nagyerdei Stadionban szombat este.

A hazai pályán a fiúk az idény talán legjobb játékát produkálták az első félidőben. Ehhez hasonló a három héttel ezelőtti Vasas elleni mérkőzés volt, ahol idegenben fektették két vállra a bajnoki címért is hajtó piros-kékeket.

Az az életerős lövés

Térjünk azonban vissza a Nagyerdei Stadionba, ahol a meccs egyik legjobbja a Loki tízese, Holman Dávid volt. A két gólt szerző támadó középpályást a mérkőzés lefújása után kérdeztük a mérkőzésről, egyéni teljesítményének látványos javulásának okáról. Utóbbival kezdte, és kicsit régebbről indult.

– A Mezőkövesd elleni mérkőzéshez képest valóban jobban játszottunk ezúttal, de úgy gondolom, az MTK ellen a mostanihoz hasonlóan jó teljesítményt nyújtottunk. Akkor nem sikerült gólokat rúgni, de igazából a vendégeknek sansza sem volt. Akkor rossz döntéseket hoztunk a kapu előtt, most viszont jókat többnyire. A fővárosi kék-fehérek ellen volt két olyan nagy lehetőségem, amit simán gólra kellett volna váltanom. A héten visszanéztük, elemeztük azt a mérkőzést, és látva a kihagyott helyzeteket, fogtam a fejem és mondtam magamban, hogy még egyszer ilyen nem fordulhat elő. A Haladás elleni mérkőzésen is volt két lehetőségem, más döntést hoztam és most sikerült gólokat lőnöm. A második különösen emlékezetes. Megnyílt előttem a terület, átvettem a labdát a kapu előtt úgy 25 méterrel, belegyorsítottam, ahogy szoktam, nem próbáltam gólpasszt adni. Megnéztem, hogy a kapus merre helyezkedik és egy életerős lövéssel próbálkoztam, így sikerült. Bízom benne, hogy továbbra is így lesz.

Kivették az erősségeiket

Csapata sikere egyik okaként a Haladás játékának tanulmányozását, kiismerését, ellene a hatékony taktika kidolgozását és alkalmazását nevezte Leonel Pontos, a Loki trénere a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón. Erről a taktikáról is beszélt Holman Dávid: – Az első perctől kezdve próbáltunk úgy játszani, hogy a vendégek az erősségeiket ne tudják kamatoztatni. Ne jussanak kontrázási lehetőséghez, Iszlai, aki jól osztogat középen, ne kapjon elég labdát. Taktikailag felkészültünk belőlük, kivettük az erősségeiket. Ez egy egységes csapatmunka volt. Mindenki jó teljesítményt nyújtott. Ugyanakkor tudjuk, hogy nincs könnyű öt meccs előttünk, rangadók következnek. Előrenézünk, tesszük a dolgunkat, kemény munkával készülünk a mérkőzésekre. A hétvégén például Felcsútra utazunk, ahol a Videoton lesz az ellenfelünk. Az sem lesz egyszerű mérkőzés, egy jó csapatról beszélünk, de nem mondanám azt, hogy verhetetlenek. Úgy megyünk oda, hogy pontot, pontokat kell rabolni tőlük.

HBN-KZS


A DVSC hazai pályán megverte a Haladást, de továbbra is menekülnie kell.

 

Több nézőt érdemelt volna a DVSC - Haladás mérkőzés a Nagyerdei Stadionban, ahol ezúttal mindkét szurkolótábor nagyon visszafogottan teljesített.

A DVSC vs. Swietelsky Haladás (4-2) NB I-es mérkőzés után a két edző, Leonel Pontes és Mészöly Géza értékelte a látottakat.

 

A labdarúgó OTP Bank Liga huszonnyolcadik fordulójában a DVSC a Haladás csapatát fogadta szombaton 18.00-tól a Nagyerdei Stadionban. Az összecsapásról élőben tudósítottunk a Hajdú Online-on!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!