Sport

2017.04.24. 14:01

Drámai hétvégét zártak a Debreceni Egyetem csapatai

Debrecen - Fordulatos meccsen szenvedtek vereséget, így az 5-8. helyért játszhatnak a kosaras lányok, Berki Krisztián tizedekkel maradt le az aranyéremről a kolozsvári Európa-bajnokságon, a női futsalosok pedig még küzdenek a bennmaradásért.

Debrecen - Fordulatos meccsen szenvedtek vereséget, így az 5-8. helyért játszhatnak a kosaras lányok, Berki Krisztián tizedekkel maradt le az aranyéremről a kolozsvári Európa-bajnokságon, a női futsalosok pedig még küzdenek a bennmaradásért.

Kosárlabda

Három negyeden keresztül egyenrangú ellenfele volt a DEAC női kosárlabda csapata a nyugati első helyezett TFSE-nek, ám a záró felvonásra elfáradtak Kovács Imre tanítványai, így végül 13 pontos vereséget szenvedtek. A fővárosiak 2-0-s összesítéssel jutottak a döntőbe, a hajdúságiak következő ellenfele pedig a nyugati harmadik helyezett Tatabánya lesz.

- Gratulálok a csapatomnak második meccsen mutatott tisztes helytálláshoz, az 5-8. helyért vívott küzdelmek során pedig szeretnénk minél jobban szerepelni – mondta Kovács Imre.

DEAC – TFSE 40-53

Futsal

Egy döntetlen is elég lett volna a debreceniek számára a biztos bennmaradást jelentő 7. hely eléréséhez, ez azonban nem jött össze szombaton a DEAC női futsalosainak.

- Drámai meccset játszottuk, de nem sikerült kiharcolnunk az egyenes ági bennmaradást. Az első félidőben figyelmetlenségeink miatt kerültünk nagy hátrányba. Ezt a másodikban ledolgoztuk, ám nem koncentráltunk eléggé, és bekaptuk a 6. gólt. Az utolsó pillanatban még ziccerünk volt ahhoz, hogy mi maradjunk biztosan az élvonalban, most azonban a Göcsej örülhet ennek – nyilatkozta Sólyom Attila.

Ez azt jelenti, hogy a DEAC a női NB I. 8. helyén zárt, amivel a közvetlen kiesést elkerülték a lányok, de osztályozót kell majd vívni a bennmaradásért.

DEAC – Göcsej 5-6

Labdarúgás

A DEAC szombaton hazai pályán megverte a Berettyóújfalu gárdáját, ezzel továbbra is szorosan tapad a tabellát vezető Nyíradony VVTK-ra.

DEAC – Berettyóújfalui SE 3-0

A DASE szintén eredményes hétvégét tudhat maga mögött, a csapat a Hajdúszoboszlói SE felett diadalmaskodott.

Hajdúszoboszlói SE–DASE 0-2

A labdarúgó mérkőzések jegyzőkönyveit és az edzői nyilatkozatokat itt érik el.

Kézilabda

A DEAC kézilabdásai már nyugodt szívvel várhatták a soron következő mérkőzésüket, a múlt hét végére ugyanis biztossá vált, hogy behozhatatlan az előnyük a bajnokságban, a következő szezont pedig az NBI/B-ben kezdik. A csapat a Berettyóújfalu MSE ellen szombaton a debreceniek becsületesen helyt álltak, és ezt a mérkőzést is megnyerték.

A hátralévő két fordulóban teher nélkül léphet pályára a bajnokcsapat, hiszen már hétpontos az előnye a tabellán. A hétvégén egy igazi presztízsmeccs következik a második helyezett Füzesabony otthonában.

DEAC–Berettyóújfalu MSE 26-23

Torna

Berki Krisztián lólengésben ezüstérmes lett a kolozsvári Európa-bajnokságon. A hatszoros Európa-bajnok sportoló a selejtező után a döntőben is a 6,2-es kiinduló pontszámú gyakorlatát mutatta be. Produkciója ezúttal is remek volt, a zsűritől 15,200 pontot kapott, ezzel aranyérmet nyert volna, de mivel háromtizedes büntetéssel – úgynevezett semleges levonással – sújtották, az így kialakult 14,900 pont csak az ezüsthöz volt elég számára.

Vízilabda

Hétvégén rendezték meg az Egyetemi és Főiskolai Vízilabda Bajnokság négyes döntőjét. A fináléban a Debreceni Egyetemnek a Pázmány Péter Katolikus Egyetem volt az ellenfele. Bár a fővárosiak remekül kezdték a mérkőzést, a debreceniek az öt gólig jutó Szarvas Péter vezérletével fordítottak, és izgalmas végjátékban nyertek.

Pázmány Péter Katolikus Egyetem–Debreceni Egyetem 8-9

Floorball

Hagyományteremtő szándékkal rendezték meg szombaton a Debrecen Floorball Opent a Debreceni Egyetem Kecskeméti János Sportcsarnokában. A házigazda DEAC mellett az élvonalbeli, másodosztályú csapatok, valamint két határon túli együttes is képviseltette magát.

A Debrecen Floorball Open végeredménye:

1. SZPK Komárom

2. Titans Floorball Rimavská Sobota

3. Origo Sportegyesület

4. DEAC Floorball

5. Miskolci Floorball Egyesület

6. Black 69 Floorball Team

7. ARES Hockey Club 94 - hivatalos

8. Szolnok Cannibals Floorball Klub

9. Váci Sasok

All Stars Team:

Héjja Gábor - DEAC, kapus

Csáki Gergely - Black 69 Székelyudvarhely, védő

Csikai Mátyás - Origo, védő

Peťo Jach - Titans RS, center

Kiss János - SZPK, csatár

Tóth Máté Gábor - SZPK, csatár

Női labdarúgás

A Debreceni Egyetem Balásházy János Gyakorló Középiskolája és Kollégiumának lány labdarúgó csapata veretlenül hódította el az V-VI. korcsoportos kispályás megyei bajnoki címet a Diákolimpián, ezzel bejutva a májusi országos döntőbe, ahol megyénket képviselik majd.

A lányok érdemét tovább növeli, hogy csapatuk tagjai szinte egytől egyig 2001-es születésűek, míg az V-VI. korcsoportban zömében 1997- 98-as születésű hölgyek léptek a pályára.

- Debreceni Egyetem -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!