Sport

2017.03.03. 14:58

Egy döntővel is felér a Balmaz-Eger bajnoki

Balmazújváros - Temesvári János szerint biztos, hogy sokat fognak tüzelni a Heves megyei játékosok.

Balmazújváros - Temesvári János szerint biztos, hogy sokat fognak tüzelni a Heves megyei játékosok.

Az életben maradásért küzdenek az élvonalbeli férfi kézilabda-bajnokságban az újvárosiak. A hajdú-bihari gárda tizenhét forduló alatt mindössze nyolc pontot gyűjtött, ami a tabella utolsó előtti, 13. helyéhez elegendő jelenleg. Ám ez közel sem jelenti azt, hogy az újvárosiak feladták volna a küzdelmet, a végsőkig harcolni fognak a bennmaradásért. Legközelebb szombaton 18 órától, a Kőnig Rendezvényközpontban növelhetik megszerzett egységeik számát, méghozzá a kilencedik Eger ellen.

– Sok mindenről dönthet már ez az összecsapás is, éppen ezért úgy készülünk, mintha döntőt játszanánk – jelentette ki Temesvári János, a Balmaz balszélsője. Február 18-án volt legutóbb bajnokija az Újvárosnak, akkor 29–26-ra verték a Mezőkövesdet. Közben pedig óriási csatában kiharcolták a jogot arra, hogy ott legyenek a Liga Kupa döntőjében. – Drámai végjátékban sikerült felülmúlni a Vác gárdáját a második meccsen. Már úgy tűnt, nincs esély, de új erőre kaptunk, amely mutatja, mekkora tartás van a csapatunkban. Erre lehet alapozni, óriási lökést adott ez nekünk a folytatásra – fogalmazott a kézis, aki kemény küzdelmet vár szombaton.

Egymásért!

– Az egrieknek egy magas, masszív átlövő sora van, ráadásul ha minden igaz, irányító nélkül lesznek kénytelenek játszani, ami azt jelenti, hogy irányító poszton is átlövőket vetnek be. Biztos, hogy sokat fognak tüzelni, amire fel is készültünk. Több erős, jó képességű játékos alkotja a keretüket, nem igazán van gyenge pontjuk. Ezzel azonban nekünk nem kell foglalkoznunk, mert ha ismét csapatként, egymásért fogunk majd harcolni, mindegy, ki áll velünk szemben. A hírek szerint sok szurkoló érkezik Egerből, bízom benne, a mi drukkereink közül is szép számmal kilátogatnak erre a derbire, amin a siker létfontosságú – mondta Temesvári. A mérkőzésen az eltiltott Balázs Sándor mellett úgy néz ki, nem lesz más hiányzója az Újvárosnak.

A csapattal kapcsolatos hír még, hogy egyik kapusuk, Pajkó László, a több játéklehetőség reményében az NB I/B-s Békés együtteséhez igazolt.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!