Sport

2017.03.31. 16:32

DVSC: véget kell vetni a rossz sorozatnak

Debrecen - A hétközi kupameccset játszó Vasashoz látogat a pontszerzésben bízó DVSC futballcsapata.

Debrecen - A hétközi kupameccset játszó Vasashoz látogat a pontszerzésben bízó DVSC futballcsapata.

Háromhetes szünetet követően újra élvonalbeli bajnoki mérkőzéseken pattog a labda a hét végén, az OTP Bank Liga 24. fordulójában a tabella 10. helyén szerénykedő DVSC a dobogó harmadik fokát elfoglaló Vasas vendégeként lép pályára. A bajnoki szünetben az angyalföldi alakulat nem pihenhetett, szerdán a Magyar Kupa negyeddöntőjének első felvonásán az Újpest csapatánál vendégeskedtek a piros-kékek, és hátrányról fordítva, 2-1-re diadalmaskodtak.

A két gárda ebben az idényben már kétszer is megmérkőzött, először a 2. fordulóban csaptak össze, akkor hazai pályán, 3-1-re győzött a Vasas. Ezt követően Debrecenben is diadalmaskodtak Michael Oenning tanítványai, a végeredmény 2–1 lett. A két vereség után ideje lenne a debreceni pontszerzésnek…

Semleges pályán

A szombaton 18 órától kezdődő Vasas–DVSC összecsapást az Újpest otthonában, a Szusza Ferenc Stadionban rendezik. A találkozóval kapcsolatban a Loki középpályása, Könyves Norbert osztotta meg véleményét a nagy nyilvánossággal.

[poll id="1352"]

– Végig koncentráltan edzettünk a három hét során, hisz újabb fontos összecsapás vár ránk. Jó csapatnak tartjuk a Vasast, igaz, az elmúlt két bajnokijukon nem tudtak győzni. A hétközi Magyar Kupa-találkozójukon azonban láthattuk, hogy hátrányból fordítottak és nyertek az Újpest ellen. Biztos vagyok benne, hogy ez a siker nagy lendületet adott nekik. Nem gondolnám, hogy a hétközi kupameccs kihatással lenne a hétvégi teljesítményükre, hisz profi futballistákról van szó. Vigyáznunk kell majd, ugyanis a védőik sokszor besegítenek a támadóknak a széleken. Gyors kontrákkal, maximális koncentrációval és odafigyeléssel azonban elhozhatjuk a három pontot a fővárosból – fogalmazott a debreceni labdarúgó a klub honlapján.

A szombati bajnokin lesznek hiányzói a DVSC-nek, Dusan Brkovics eltiltás, Völgyi Dániel és Szilvási Péter sérülés miatt nem állhat Leonel Pontes vezetőedző rendelkezésére.

HBN


Szilvási Péter viszont sérült, Völgyi Dániel pedig továbbra is betegséggel küszködik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!