Sport

2017.03.13. 14:54

DVSC: nincs miről beszélni, a futballt gólra játsszák

Debrecen - A hétvégén újabb vereséget szenvedő Loki kapitánya, Tőzsér szerint csak együtt mászhatnak ki a bajból.

Debrecen - A hétvégén újabb vereséget szenvedő Loki kapitánya, Tőzsér szerint csak együtt mászhatnak ki a bajból.

Annak ellenére, hogy egy remek formában lévő, precízen összerakott csapat volt a DVSC ellenfele szombaton délután a Nagyerdei Stadionban, minden hajdúsági jelenlévő nagy csalódásként élte meg a tolnaiak 3–1-es sikerét.

Tanácstalanság látszik

A találkozó lefújása után talán már azok is éles kritikát fogalmaztak meg a gárdával és a szakmai stábbal szemben, akik eddig bíztak a társaságban. A legrosszabb talán azt volt látni, amint a meccs végefelé teljesen elhagyta a hite a piros mezeseket. Úgy tűnik, Leonel Pontes vezetőedző is tanácstalan immár, hiszen a lefújás után azt mondta, stratégiát kell váltaniuk, mert lehet, hogy egy védekezőbb taktikával több sikert érhetnek el.

– Nyilván nem lehet jónak értékelni a teljesítményünket, ha 3–1-re kikapunk – mondta keserűen a Naplónak a Loki csapatkapitánya, Tőzsér Dániel, aki az együttes egyetlen gólját szerezte szabadrúgásból. – Nem is szeretek ilyenkor mélyebben belemenni a témába, mert a meccs utáni hevületben olykor butaságok hagyhatják el az ember száját. Sajnos, fölösleges bármit is mondani, mert megint kikaptunk, hazai pályán két góllal, egy olyan Paks ellen, amely az első félidőben a félpályán alig jött át, mégis védenie kellett a kapusunknak két óriásit. Ugyan nekünk is voltak helyzeteink, nálunk volt a labda és mezőnyfölényben voltunk, de a futballt gólra játsszák, s mi nem tudtuk megnyerni a mai mérkőzést – fogalmazott a válogatott labdarúgó. Kérdés, mibe lehet kapaszkodni a folytatásban?

– A mutatott játékból lehetne erőt meríteni, de nekünk már nem az a dolgunk, hogy erőt merítsünk, azt a felkészülés alatt kell megtenni. Abból lehet építkezni, ha jól megy a játék és kikapsz egy edzőmeccsen, de mi most a kiesés ellen küzdünk – jelentette ki Tőzsér.

– Nem egyszerű ilyenkor felrázni a társaságot, mert egyre nagyobb a feszültség a csapaton belül is, de próbálom afelé terelni a többieket, hogy belássák, csak közös erővel tudunk kimászni a bajból. Ha most elkezdünk egyénieskedni meg klikkesedni, abból még nagyobb probléma sülhet ki – összegzett a kapitány.

Három hét szünet

Mivel a magyar válogatott március 25-én Portugália ellen játszik világbajnoki selejtezőt, ezért három hétig nem rendeznek bajnoki fordulót az OTP Bank Ligában.

Hétfőn pihenőt kaptak a DVSC játékosai, kedden és csütörtökön két-két foglalkozást tart a szakmai stáb, míg szerdán, pénteken és szombaton egy edzés lesz a Debreceni Labdarúgó Akadémián.

Legközelebb április 1-jén, a Vasas vendégeként lép pályára a Loki az NB I-ben.

HBN


Kijózanító vereséget szenvedett a DVSC hazai pályán a jól kontrázó tolnai zöld-fehérektől.

 

A DVSC vs. Paksi FC (1-3) NB I-es mérkőzés után a két edző, Leonel Pontes és Csertői Aurél értékelte a látottakat. Videók a mérkőzést követő sajtótájékoztatóról.

A labdarúgó OTP Bank Liga huszonharmadik fordulójában a DVSC a Paks csapatát fogadta szombaton 15.30-tól a Nagyerdei Stadionban. Az összecsapásról élőben tudósítottunk a Hajdú Online-on.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!