Sport

2017.03.12. 19:00

Atomjaira hullott a Loki a paksi fülestől

Debrecen - Kijózanító vereséget szenvedett a DVSC hazai pályán a jól kontrázó tolnai zöld-fehérektől.

Debrecen - Kijózanító vereséget szenvedett a DVSC hazai pályán a jól kontrázó tolnai zöld-fehérektől.

Nem látogatott ki sok néző a Nagyerdei Stadionba szombaton, de akik a Loki és a Paksi FC mérkőzését választották szórakozásul ezen a szeles délutánon, azok egyként bizakodtak a végeredményt illetően. Lám, ennyit számított, hogy egy héttel korábban a debreceniek 3-0-ra legyőzték a szintén ezer sebből vérző Diósgyőrt. A DVSC ugyanis a DVTK-hoz hasonlóan nincs könnyű helyzetben, jelenleg ádáz harcot folytat azért, hogy ősztől is NB I-es találkozókat rendezhessenek az impozáns hajdúsági arénában. Ahhoz, hogy ez így legyen, többek között az alsó ház legjobb formában lévő csapatát, a Paksot kellett volna legyőzniük Leonel Pontes fiainak.

A találkozó első perceitől kezdve a Loki dominált, a vendégek teljesen megszállták a tizenhatosuk előterét, ezzel kellett volna valamit kezdeniük Tőzséréknek. Túl sok sikerrel nem jártak az első félidőben a vendéglátók, olykor egy-egy alkalommal sikerült megbontani a szélen a tolnai védelmet, de alapvetően tehetetlenül terelték a labdát a piros mezesek. Az összecsapás szünetében még az is felmerült a nézőkben, hogy talán egygólos meccset láthatnak, de mint kiderült, erről szó sem volt.

Váltottak

A fordulás után pár percig még altatott a Paks, majd váltott Csertői Aurél alakulata és átvette az irányítást. Ezzel meg is lepte a Lokit, s hideg zuhanyként jött is Haraszti gólja, egy védelmi rövidzárlatot követően a kapus lába között passzolta a hálóba a labdát a paksi.

Nekidurálta magát a DVSC és nyolc perccel később Tőzsér Dániel remekbe szabott szabadrúgás góljával ki is egyenlített. Nyomott a házigazda, ez pedig, mint kiderült, ismét a vendégeknek kedvezett, hiszen játszhatták a kontrát, ami nagyon megy nekik. Olyannyira, hogy hét minutummal később egy kipattanó labdát Kulcsár közelről a kapuba juttatott. Ez mintha végképp megtörte volna a Debrecent, már a hit sem érződött a piros-fehérek játékában. Amikor pedig Bartha sarokkal továbbított a hálóba egy szöglet után, bekövetkezett az összeomlás.

A meccs után az addig jobbára a csapat mellett álló publikum jelentős része füttykoncertbe kezdett, érezhetően nagyon csalódottak voltak a hajdúsági szurkolók, ami érthető. Néhányan fehér zsebkendő lobogtatásával jelezték Pontesnek, hogy ideje búcsúznia a cívisvárostól.

Az biztos, hogy sok tényezős a vasárnap 115 esztendős Loki mostani vesszőfutása, van ebben „tortában” szelete a trénernek is, de azt majd az arra illetékesek eldöntik, van-e még türelem irányába.

Mindenesetre a helyzet gyászos, ne csodálkozzunk, hogy csak háromezren voltak a meccsen, így egyelőre nem is várhatunk több embert.

HBN


OTP Bank Liga 23. forduló

DVSC – Paks 1–3 (0-0)

Nagyerdei Stadion, 3021 néző. Vezette: Pintér (Lémon, Király)

DVSC: Danilovics – Osváth, Brkovics, Mészáros, Ferenczi – Jovanovic (Könyves, 83.), Filip (Holman, 61.), Tőzsér, Feltscher – Szuk, Chuka (Handzic (61.)

Paks: Molnár P. - Kulcsár, Zachán, Gévay - Szabó J. – Papp – Haraszti (Koltai, 78.), Kecskés (Hajdú Á., 88.), Bertus, Szakály – Vernes (Bartha, 70.)

Gól: 0-1 Haraszti (61.), 1-1 Tőzsér (69.), 1-2 Kulcsár (75.), 1-3 Bartha (84.)

Sárga lap: Papp (21.), Szuk (38.), Brkovics (45.), Kecskés (67.)


A labdarúgó OTP Bank Liga huszonharmadik fordulójában a DVSC a Paks csapatát fogadta szombaton 15.30-tól a Nagyerdei Stadionban. Az összecsapásról élőben tudósítottunk a Hajdú Online-on.

A DVSC vs. Paksi FC (1-3) NB I-es mérkőzés után a két edző, Leonel Pontes és Csertői Aurél értékelte a látottakat. Videók a mérkőzést követő sajtótájékoztatóról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!