Sport

2017.02.24. 16:17

DVSE: a csalódott Honvéd otthonában

Debrecen - Szőke Szabolcs szerint sokkal nehezebb meccs vár rájuk, mint a szerdai UVSE elleni.

Debrecen - Szőke Szabolcs szerint sokkal nehezebb meccs vár rájuk, mint a szerdai UVSE elleni.

Sikerrel kezdte meg a férfi vízilabda OB I. középszakaszát az alsóházban a DVSE csapata, mely szerdán este hazai pályán elsöprő, 17–9-es győzelmet aratott az UVSE ellen. Szombaton 18.30-tól újabb megmérettetés vár Komlósi Péter tanítványaira, méghozzá a Kőér utcai uszodában, ahol az igen jó erőkből álló Honvéddal kell összecsapniuk. Vad Lajos alakulata meglepetésre szoros derbit játszott a nyeretlen KSI-vel, csak 11–9-re tudtak nyerni Szívós Mártonék az első fordulóban.

Mindkét gárda a felsőházban szerette volna folytatni, ám ez nem jött össze, ami miatt érhetően csalódottak a felek. Kérdés, melyik formáció tudja ezen hamarabb túltenni magát.

Lökést adott

– Nem kérdés, a szerdainál százszor nehezebb mérkőzés előtt állunk. A kapujukat Decker Attila védi, de náluk játszik Kiss Gergely és Szivós Márton is, akiket senkinek sem kell bemutatni. A rutinos, sokat megélt pólósaik mellett tehetséges fiatalok alkotják még keretüket. Azt hiszem, ha semlegesíteni tudnánk Szívóst és Kisst, valamint kihasználnánk a fiatalabbak hibáit, sikerrel járhatunk. Az esélyek riválisunk mellett szólnak, ugyanakkor kellő önbizalmat meríthetünk a hétközi győzelmünkből, illetve az is sokat számít, hogy nincs sérültünk – mondta el a Napló érdeklődésére Szőke Szabolcs, a Debrecen átlövője, aki még 2015-ben épp a Honvédtól igazolt a hajdúságiakhoz.

Szőke úgy véli, a fővárosiakat eléggé megfoghatta, hogy nem kerültek be a legjobb nyolc közé, és valószínűleg ennek tudható be a KSI ellen elért eredményük is. – Nem csodálom, hogy el vannak keseredve az alsóház miatt. Nehéz ezt feldolgozni, ugyanakkor ez nekünk még jól is jöhet – bizakodott a pólós.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!