Sport

2017.02.02. 15:28

A „svédtorna” után Kelava és Feltscher megérkezett

Debrecen - A DVSC kikapott a Djugardenstől az Atlantic Kupán, de közben erősített: új kapus és középpályás a keretben.

Debrecen - A DVSC kikapott a Djugardenstől az Atlantic Kupán, de közben erősített: új kapus és középpályás a keretben.

Mint arról beszámoltunk, a Loki mindenben megegyezett a portugál szélső, Diogo Viana ügynökével és magával a játékossal is, aki az utolsó pillanatban mégsem a debrecenieket választotta. A labdarúgó a szerződés aláírása előtt néhány órával elkötelezte magát hazájában a Belenenses együttesénél.

Vélhetően erre reagálva a DVSC csütörtökön bejelentette, hogy leigazolta a 28 éves venezuelai válogatott középpályást, Frank Feltschert. A játékos korábban már járt próbajátékon a cívisvárosban, ám úgy tűnt, Viana érkezése miatt mégsem lesz a piros-fehérek keretének tagja. Most azonban a klub hivatalos honlapja szerint fél plusz egy évre szóló kontraktust írt alá a venezuelai-svájci kettős állampolgárságú Feltscher, aki 18-szoros svájci U21-es válogatott, és 13 meccsen játszott a felnőtt venezuelai nemzeti csapatban.

Egyelőre maradt a góliszony

Nem ez volt a nap egyetlen bejelentése, ugyanis a Loki egy új kapust is megszerzett Ivan Kelava személyében. A 28 esztendős horvát hálóőr két és fél évig lesz a hajdúságiak játékosa. A 196 centis Kelava a Dinamo Zagrebben kezdte pályafutását, 135 mérkőzésen lépett pályára, többek között szerepelt a Bajnokok Ligája csoportkörében is.

A több mint 50-szeres utánpótlás-válogatott cerberus később az olasz Udinese, majd a Carpi tagja volt, de futballozott a szlovák Spartak Trnavában és a spanyol Granadában is. A honlap emlékeztet rá, hogy jelenlegi kapus, Braniszlav Danilovics kölcsönben van a klubnál, szerződése a nyáron lejár.

A hétszeres magyar bajnok egyébként szerdán késő este svéd ellenféllel, a Djugardens alakulatával találkozott az Atlantic Kupa csoportmérkőzésén. A találkozót egy tizenegyesgóllal az északiak nyerték meg 1–0-ra.

Fotó: DVSC

A meccsen szerepet kapott a DVSC-ben a portugál próbázó, a támadó Joao Ventura is. Bár a piros-fehérek – az első huszonöt percet leszámítva, amikor nagy fölényben futballoztak a svédek – egyenrangú partnerei voltak ellenfelüknek, sajnos a góllövéssel továbbra is hadilábon állnak.

A következő Atlantic Kupa-talákozóra szombaton 20 óra 45 perctől kerül sor a dán Aarhus ellen.

HBN


A tények

Atlantic Cup

DVSC – Djurgardens IF 0–1 (0–1)

Bela Vista Stadion. Vezette: Proske (Pelikan, Kriz - csehek)

DVSC: Danilovics – Jovanovic (Osváth 74.), Mészáros (Szatmári 65.), Brkovics, Ferenczi (Barna 65.) – Könyves (Szekulics 65.), Filip, Tőzsér, Ventura - Holman (Kóródi 74.) - Chuka (Takács 83.)

Djurgardens: Isaksson – Björkström, Michel, Larsson, Kack – Walker, Mrabti (Hansson 63.), El Kabir (Ceesay 69.) – Berntsen (Mayambela 69.), Eriksson, Jawo (Sabovic 72.)

Gól: Walker (11-esből, 23.)


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!