Sport

2017.01.13. 08:36

Férfi kézilabda-vb - Iváncsik és Gulyás a két kimaradó

Rouen - A Veszprém két játékosa, Iváncsik Gergő és Gulyás Péter maradt ki a magyar férfi kézilabda-válogatott keretéből a Franciaországban zajló világbajnokságon.

Rouen - A Veszprém két játékosa, Iváncsik Gergő és Gulyás Péter maradt ki a magyar férfi kézilabda-válogatott keretéből a Franciaországban zajló világbajnokságon.

A torna rajtjára 16 játékos nevezhető be, ezért volt szükség a keretszűkítésre, amiről Javier Sabaté szövetségi kapitány döntött, és csak a csütörtök esti technikai értekezleten hozta nyilvánosságra. A világbajnokságon az edzőknek két lehetőségük van, hogy cserével módosítsák a keretüket, tehát a veszprémiek jobb- és balszélsője tartalékjátékosnak tekinthető.

A magyar együttesben mindenki teljes intenzitással készül, bár ketten kisebb egészségi problémával küzdenek. Bodó Richárd térde továbbra is érzékeny, a játékát azonban nem fenyegeti veszély, míg Jamali Iman kisebb kézsérüléssel bajlódik, de ő is szerepelhet a tornán.

A küldöttség szerda este foglalta el a szállását, csütörtökön pedig előbb videózás, majd kora délután az első edzés szerepelt a programban. A C csoport mérkőzéseinek otthont adó Kindarenában megtartott hajtós, bő másfél órás taktikai gyakorlást követően Csernus Imre pszichiáter foglalkozásán vett részt a csapat. A szakember december vége óta foglalkozik a válogatott kézilabdázóival annak érdekében, hogy a mérkőzéseken a lehető legjobb teljesítményt nyújtsák.

Pénteken 17.45-től az Európa-bajnoki címvédő, olimpiai bronzérmes Németország együttesével játssza első csoportmeccsét a magyar csapat, amely a délelőttöt és a kora délutáni időszakot videózással és pihenéssel tölti a ráhangolódás jegyében. Szabadidős programra nem is lenne lehetőség, mert csütörtök este olyan heves esőzéssel kísért szélvihar csapott le Rouen városára és környékére, hogy még az utcára kilépni is veszélyes.

A televíziócsatornák kiemelt témaként foglalkoznak a várható időjárással, mert szinte az egész országra riasztást adtak ki. A francia tévések szerint a La Manche csatorna közelsége ellenére nagyon ritkák errefelé az ilyen szélsőséges körülmények, ráadásul lehűlés is várható, ami az esőzést havazássá változtatja.

Az NSZK, illetve Németország válogatottja ellen eddig 56 alkalommal lépett pályára a magyar férficsapat, amely 14 győzelem, valamint 10 döntetlen mellett 32 vereséget szenvedett. Legutóbb a 2016-os - német sikerrel végződött - Európa-bajnokság középdöntőjében találkozott egymással a két együttes, akkor 29-19-es sikert aratott az ellenfél.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!