Sport

2016.12.06. 14:39

Nádudvari álmok az Európa-bajnokságról

Nádudvar - Örvendiné Edit 40 éves edzőkarrierjének csúcsa lenne, ha az aerostep csapata kijutna Anconába.

Nádudvar - Örvendiné Edit 40 éves edzőkarrierjének csúcsa lenne, ha az aerostep csapata kijutna Anconába.

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy testnevelő tanárnő, aki elhagyván a fővárosunkat Nádudvaron telepedett le. Diákként még a középtávfutásban lelte örömét, aminek látszata is volt, hiszen érmek sokaságát akasztották a nyakába a versenyek végén. Az atlétika után egy új szerelem lépett az életébe, teljesen magával ragadta az a zenés torna, amit Jane Fondához köt a világ. Immár húsz esztendeje, hogy létrehozott egy fitnesztermet Nádudvaron – innen kezdődik az Edit Fitness SE története.

Családias légkörben

– Eleinte csak felnőtteknek tartottam foglalkozásokat, majd a gyerekek részéről is igény mutatkozott az aerobik órákra. Kisebb fellépésekkel kezdtük, majd 2002-től már versenyeken is részt vettünk, 2008-tól pedig az egyesületünk képviseletében álltak a pódiumra a kis tehetségek – kezdte a beszélgetést főszereplőnk, Örvendiné Edit, aki elárulta, az fogta meg az aerobikban, hogy rendkívül elegáns, sok színű sportág, amely csinos versenyzőket nevel, s elbűvöli a nézőket.

A klubvezető összegzett, s elmondta, az évek alatt mintegy 150 versenyző fordult meg a kezei alatt, jelenleg 40 főt számlál az egyesület. Bár a klub Nádudvaron működik, rendszeresen voltak kabai és hajdúszoboszlói tagjai is. – Minden hétköznap tartunk edzést, de mivel sokan vagyunk, így egy sportolóra heti négy, másfél órás gyakorlás jut. A gyerekek nagyon lelkesek és szerencsére tehetségesek is, s ami számomra fontos, nagyon jó, családias a légkör a csapaton belül. A versenyzőkön kívül bírói képviselete is van a klubunknak, nevezetesen Apagyi Fanni és Kiss Viktória – sorolta a tényeket Edit.

Bravúrban bízva

Az Edit Fitness SE képviselői egyszer már átélték a csodát, hiszen megmutatták, a tehetség nem ismer határokat, egy nagyjából kilencezer fős városkából is el lehet jutni világversenyre. – Az Örvendi Cintia, Örvendi Noémi, Antal Kitti, Apagyi Fanni, Széles Cintia, Lovas Vivien, Nagy Zita összeállítású stepaerobik csapatunk 2009-ben kijutott a libereci Európa-bajnokságra, ahol éppenhogy lecsúszva a dobogóról, a negyedik helyen végzett. Ez óriási dolog volt az egyesületünk és a város életében, s ehhez a csodához vagyunk ismét közel. A 15-17 évesek korosztályában szereplő Barát Petra, Balla Edina, Minegász Kitti, Kocsis Alexa, Kiss Melinda, Pinczési Anna, Boldizsár Niké, Rácz Amarilla, Székely Gabriella és Nagy Krisztina összetételű aerostep gárdánknak jó esélye van, hogy kiharcolja az indulási jogot az olaszországi kontinenstornára. Hiszek benne, hogy sikerül, hét hónapunk van a felkészülésre. Miniméter pontosan kell betanulnunk minden mozdulatot, de képesnek tartom a gárdát erre. Ha a maximumot nyújtják a lányok, akkor meglesz a kvalifikáció és ott leszünk Anconában! – fogalmazott Örvendiné Edit, aki hozzátette, negyvenéves aerobikos pályafutása csúcsa lenne egy újabb világversenyes részvétel, s ha ez sikerül, boldogan adja át a stafétabotot. A klub első embere nem titkolja, a közeljövőben a háttérbe kíván húzódni, s azt szeretné, ha lányai, Örvendi Cintia és Noémi – akik eddig is besegítettek a munkába – vinnék tovább a családi örökséget.

HBN-BN


Eredmények

Az Edit Fitness SE eredményei

Magyar Kupa döntő

Step:

  • 9-11 éves: 3. (Beke Janka, Kovács Miletta, Sándor Kinga, Pétervári Judit, Varga Flóra, Váradi Valéria)
  • 12-14 éves: 5. (Majoros Laura, Székely Boglárka, Burkovics Virág, Varga Julianna, Mónus Ditta, Vizsnyai Zsuzsa)
  • 15-17 éves: 3. (Barát Petra, Rácz Amarilla, Kocsis Alexa, Kiss Melinda, Minegász Kitti, Pinczési Anna)
  • Felnőtt: 4. (Kiss Viktória, Nagy Babett, Tóth Gréta, Moravetz Laura)
  • Challenge:

  • 7-9 éves: 6. (Apponyi Csenge, Bíró Mira, Csendes Eliza, Mészáros Lilla, Őri Nóra)
  • 9-11 éves: 4. (Beke Janka, Váradi Valéria, Kovács Miletta, Sándor Kinga, Pétervári Judit, Varga Flóra)
  • 15-17 éves: 3. (Balla Edina, Kocsis Alexa, Kiss Melinda, Minegász Kitti)
  • Basic aerobik:

  • 12-14 éves fiú egyéni: 1. Boldizsár Adrián
  • Felnőtt női egyéni: 5. Kiss Viktória
  • Hungarian Open

    Aerostep

  • 15-17 éves: 2. (Barát Petra, Balla Edina, Minegász Kitti, Kocsis Alexa, Kiss Melinda, Pinczési Anna, Boldizsár Niké, Rácz Amarilla)
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!