Sport

2016.11.02. 11:21

Strandfoci: megvédte címét a Hungarotarg

Debrecen - A fináléban a debreceniek a Nemzeti-Tiszafüred együttesét múlták fölül.

Debrecen - A fináléban a debreceniek a Nemzeti-Tiszafüred együttesét múlták fölül.

Nagy sikert ért el a debreceni Hungarotarg csapata a Fürdővárosok Strandfoci Grand Prix Kupája elnevezésű országos amatőr strandfoci bajnokságon, miután a tavalyi szereplésüket szinte teljesen lemásolva, megvédte bajnoki címét.

A selejtezők első körében Hajdúszoboszlón egészen a döntőig meneteltek, ahol csak büntetőkkel maradtak alul.

Az abádszalóki selejtezőben is szorgosan gyűjtögették a pontokat, majd Tiszafüreden egy újabb döntővel biztosították helyüket a tiszakécskei strandon megrendezett fináléba. Ide az összesített lista harmadik helyén kerültek, köszönhetően annak, hogy zárásként a berekfürdői utolsó fordulóban a legjobb négyig meneteltek.

Tiszakécskén az összesített lista legjobb 12 csapata mérte össze erejét. A Hungarotarg mindhárom ellenfelét felülmúlva megnyerte csoportját, majd az elődöntőben a Blue Jeans ellenében büntetőkkel jutott tovább.

A fináléban a többszörös bajnok Nemzeti-Tiszafüred gárdájával kellett megmérkőzniük a debrecenieknek, azaz következhetett a tavalyi döntő visszavágója. Egy évvel ezelőtt büntetőkkel sikerült elhódítani a trófeát, a történelem pedig megismételte önmagát: 1–1-es véegredményt követően a büntetőpárbajban újra a cívisek bizonyultak jobbnak, ismét megnyerve a Grand Prix-t. Érdemei elismeréseképpen a nagydíj legjobb kapusának hálóőrüket, Szalánczi Zoltánt választották.

Hogy 2016 valóban arany betűkkel kerüljön a Hungarotarg évkönyvébe, arról a debreceni kispályás bajnokságban is sokat tettek a csapattagok, ugyanis hosszú idő után sikerült ismét bajnoki címet szerezniük a legmagasabb osztályban.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!