Sport

2016.11.21. 14:49

Pasi hiába próbálkozott

Debrecen - Csáki Viktória biztos kezű ítéletvégrehajtó volt, nyolcból nyolc büntetőt bevágott Siófokon.

Debrecen - Csáki Viktória biztos kezű ítéletvégrehajtó volt, nyolcból nyolc büntetőt bevágott Siófokon.

Hihetetlen izgalmakkal ért véget a Siófok–DVSC-TVP női bajnoki összecsapás szombaton: a debreceniek egy időn túli hétméteressel szereztek pontot a Balatonnál. A 28–28-ra végződő küzdelmes találkozó két ellentétes félidőt hozott, az első 30 percben a Siófok diktált, már nyolc góllal is vezettek Triscsukék, majd jött a második játékrész, amikor feltámadt a cívis hölgykoszorú, s végül döntetlennel zárult a derbi. De vajon miért volt annyira indiszponált a Loki a meccs elején? – tettük fel a kérdést Csáki Viktóriának, a meccs hajdúsági hősének.

Fordult a kocka

– Nagyon jó a felvetés, ezt már a meccs utáni sajtótájékoztatón is megkérdezték – kezdte a beszélgetést a 9 gólt szerző jobbszélső. – Rengeteg hibával játszottunk, mindent elárul, hogy a 9. percben szereztük az első gólunkat. Az volt a legbosszantóbb, hogy megvoltak a lehetőségeink, csak egyszerűen nem vettük észre a kínálkozó helyzeteket. A szünetben az edzőnk, Tone Tiselj viszonylag higgadt volt, csak azért volt mérges, mert nem hajtottuk végre azokat a dolgokat, amelyeket a meccs előtt kért tőlünk. Szerencsére a szünet után változtatni tudtunk, összeállt a védekezésünk, feljavult a kapusteljesítményünk, kevesebb volt a technikai hiba és jól támadtunk. Azt azért meg kell jegyezni, hogy Asma Elghaoui kiválásával könnyebb dolgunk volt, s ezt a sanszot jól használtuk ki. A legvégén egy kis szerencse is kellett a pontszerzéshez, de a lényeg, hogy sikerült!

Biztos kézzel

Nemcsak Fortunára, hanem Csáki Viktóriára is szükség volt az ikszhez, hiszen a balkezes játékos lőtte be a sorsdöntő, időn túli hetest – ráadásul előtte már hét büntetőt értékesített. – Bevallom, egész héten rosszul ment a hetesek lövése, rengeteg labdát lőttem mellé vagy a kapufára. Nagyon örültem, amikor Siófokon bement az első kísérletem. Elismerem, a hatodiknál és az utolsónál izgultam, ám ez nem látszott a végeredményen. Igencsak megnehezítette a dolgom az ellenfél kapusa, Pastrovics Melinda, azaz Pasi, mert szinte minden kísérlet előtt kitalált valamit, amivel megpróbált kizökkenteni, de nem járt sikerrel – fogalmazott a Csakesz becenévre hallgató játékos, aki hozzáfűzte, egyhetes szabadságot kaptak a lokisták, ám a napok nem telnek munka nélkül, hiszen összesen 11 futó- és kondiedzést kell elvégezniük a lányoknak.

HBN-BN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!