Bravúros pontmentés Siófokon

Akt.:
Bravúros pontmentés Siófokon
© Fotó: Derencsényi István
Debrecen – A gyenge első félidőt követően nagyon küzdött, majd időn túli hetessel egyenlített a Loki.

A decemberi női kézilabda Európa-bajnokság előtt utoljára lépett pályára a bajnokságban a DVSC-TVP a Siófok otthonában szombat este. A K&H női kézilabda liga 8. fordulójának mérkőzése nagyon fontos volt mindkét csapat számára, hiszen a két alakulat lényegében közel azonos célokért küzd a pontvadászatban.

Bár nagy volt a fogadkozás debreceni részről a meccs előtt, a találkozót borzasztóan kezdték a kék-sárgában játszó hajdúságiak. Védekezésben az agresszivitás szikrája sem látszott a cíviseknél, a támadásoknál pedig rendkívül ötlettelenek voltak Tone Tiselj tanítványai. A vendéglátók gyorsan megléptek 5 góllal, egészen a 9. percig kellett várni az elsó Loki-gólra, ami Sirián Szederke nevéhez fűződött. A szlovén mester cserélgette a játékosait, megkezdődött a felzárkózás, Varsányi Nóra ziccert hibázott, így nem 7-5, hanem 8-4 lett a Siófok javára a 14. percben. A debreceniek rengeteg labdát adtak el, amit könyörtelenül kihasználtak Triscsukék, s többször is az üres kapuba helyezték a játékszert. Mindent elárul a DVSC teljesítményéről, hogy a helyszínen lévő piros-fehér szurkolók némán figyelték az eseményeket. A Siófok már 8 góllal, 14-6-ra is vezetett, ám a hajrára valamelyest összekapták magukat a debreceniek, s főként a Csáki Viktória révén értékesített hetesekkel, 15-10-re felzárkóztak a szünetre.

Vélhetően nagy fejmosásában részesítette Tiselj-mester a lokistákat a pihenő alatt, mert a folytatásban hat perc alatt 18-15-re feljöttek Siska Pálmáék. A hajdúságiak sokkal keményebben védekeztek, így a siófoki gyors találatok elmaradtak, helyette nagy küzdelem alakult ki a pályán. Viszont támadásban nem tudott tovább javulni a Debrecen, így szinte állandósult a 3-4 gólos hazai előny. Az 53. percben áttörte a lélektaninak vélt határt Kelemen Éva, ekkor két találat volt a különbség (26-24), sőt Csáki büntetője után már csak egy góllal, 28-27-re vezetett a Siófok. A Debrecen kétszer támadhatott az egyenlítésért, az első alkalommal Kelemen hiába talált a kapuba, mert a vonalra lépett, ámde az utolsó attaknál időn túli hetest harcoltak ki a vendégek. A büntetőhöz Csáki állt oda, s nem hibázott, így 28-28-as döntetlennel zárult a találkozó. A cívis hölgykoszorú nagy akarásának és parádés hajrájának köszönhetően ponttal tért haza a Balaton partjáról.

A Loki számára a bajnokság december 30-án folytatódik, akkor Vácott szerepelnek a piros-fehérek.

HBNFolytatódik a „kéziügy”

Debrecen – A DVSC Kézilabda Kft. sajtóközleményt jelentetett meg az Érd elleni meccsel kapcsolatban.

 

 Megy a huzavona, az érdi klub is reagált

Debrecen – A Pest megyeiek szerint nem véletlen kapott ekkora büntetést a Loki.Sporthírek


hirdetés