Sport

2016.11.30. 08:53

Czene Attila szerint (is) mennie kell Gyárfás Tamásnak

Budapest - Az olimpiai bajnok szerint Hargitay András helyett Sós Csaba az ideális szövetségi kapitány.

Budapest - Az olimpiai bajnok szerint Hargitay András helyett Sós Csaba az ideális szövetségi kapitány.

Atlanta olimpiai bajnoka, a Magyar Szabadidősport Szövetség elnöke, Czene Attila a Sport TV Mai helyzet című műsorában elmondta, miért gondolja úgy, hogy Hargitay András lehetne az úszószövetség elnöke és Sós Csaba a szövetségi kapitány. Véleménye szerint Gyárfás Tamás másként is tevékenykedhetne az úszásért, de arra is válaszolt, ő vállalná-e az elnöki tisztséget.

Világhírű a mai napig

Czene Attila az úszósportban kialakult helyzettel kapcsolatban korábban már nyilatkozta, hogy szerencsés volna, ha váltás lenne a szövetségben. – Hargitay András azt nyilatkozta – és kvázi így egy picit a médián keresztül üzent is nekem –, hogy ő mindenképpen feláll a székéből akkor, ha kiderül, nyomásra, és nem a saját döntéseit hozza. Azt gondolom, köztudott, hogy ez így van, ő mondhat mást, és védheti a mundér becsületét. Én Andrásnak nagyon sokat köszönhetek, szeretem és tisztelem, s ezt mondom minden úszótársam nevében. Ő a Széchy-érának az első nagy kiemelkedő alakja, aki a mai napig világhírű. Egy ilyen arc és név igenis lehetne nyugodtan társadalmi elnöke bármelyik szövetségnek, akár az úszószövetségnek is. Ő is beismeri, és tudja, hogy például Sós Csaba ma Magyarországon az úszáshoz igenis többet ért, jobban benne volt és van a sportágban az utóbbi pár évtizedben. Ő maga a parasport szövetségi kapitánya, tehát adott lenne a helyzet, és azt gondolom, nem vagyok egyedül ezzel a véleményemmel – válaszolta a Sport TV Mai helyzet című műsorában Czene Attila arra a kérdésre, miért volna jobb, ha Hargitay András lenne az úszósport szövetség elnöke.

Nem megfelelő

Azonban mások azt gondolják, Czene Attila is szóba kerülhet, mint elnök. Elárulta, ő soha nem nyilatkozta ezt, és akár megtisztelő is lehet, hogy mások képesnek tartják erre. Arra a kérdésre is válaszolt, hogy ő vállalná-e a pozíciót.

– Csak akkor tudnám vállalni ezt a pozíciót, ha Gyárfás Tamás, a mostani elnök megértené, hogy azzal a habitussal, illetve azzal a vezetési stílussal, amit ő képvisel, társadalmi elnökként nem a megfelelő ember a posztra. Az úszás érdekében másként is tevékenykedhetne, vannak erre példák, ott van dr. Aján Tamás, aki a nemzetközi szövetség elnöke, de az itthoni szervezeten belül semmilyen pozíciót nem tölt be. Gyárfás nagyon sokat tett az úszósportért, és ezt meg is köszönhetjük neki, de azért azt is tudni kell, hogy az eredmények nélkül ő sem tudott volna ilyen sikeres, menedzsertípusú, elsősorban menedzser- és marketing-szemléletű emberként társadalmi elnök lenni – fogalmazott az olimpiai bajnok.

HBN


Budapest - Gyárfás Tamás, a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) elnöke az olimpiai bajnok Szabó József ellen, az általa irányított szervezet pedig a nyíltvízi úszók egykori szövetségi kapitánya, Németh Zsolt ellen indít pert rágalmazás miatt.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!