Sport

2016.10.27. 12:06

A magyar hokis ikon távozik Debrecenből

Debrecen - A Vasas újdonsült szakmai vezetője, Ladányi Balázs két és fél év után hagyta el a DHK gárdáját.

Debrecen - A Vasas újdonsült szakmai vezetője, Ladányi Balázs két és fél év után hagyta el a DHK gárdáját.

A napokban újabb szapporói hőssel bővült a MOL Ligás álmokat dédelgető Vasas együttese: Szuper Levente, Horváth András, valamint Peterdi Imre után Ladányi Balázs csatlakozott az angyalföldiekhez. A Debreceni Hoki Klubtól elbúcsúzó Ladányi november első napján áll munkába a XIII. kerületben.

Megbízható kollégák

– Szuper Levivel lassan három éve kerülgetjük egymást – vágott a közepébe a hajdúságiak egykori sportigazgatója. – Amikor először megkeresett, akkor azért nem jött össze, mert még jégkorongozni szerettem volna. Tavaly is felvette velem a kapcsolatot, ám ekkor a családom már Debrecenbe költözött, így emiatt nem csaptunk egymás tenyerébe. A Vasasnál szakmai vezetőként számítanak rám, az erről szóló szerződésem jövő év nyaráig szól, ezt követően meglátjuk, milyen szerepkörben folytatom a munkát. Olyan emberekkel dolgozhatok együtt, akikben vakon megbízhatok, és biztos vagyok benne, hogy nem lesz problémánk egymással. Új klubomnál egyértelműen a folyamatos fejlődés lebeg mindenkinek a szeme előtt. Az angyalföldi ajánlat mellett két helyről is kerestek, de úgy érzem, a lehető legjobb döntést hoztam meg.

A magyar jégkorong-válogatottban egykoron 227 mérkőzést megvívó Godó 2014-ben csatlakozott a DHK-hoz, az elmúlt közel két és fél szezon során játékosként, szakmai igazgatóként és utánpótlástrénerként tett meg mindent az alakulat sikereiért. Sőt, az előző idényben Dmitrij Romanov érkezéséig ő vezette az augusztusi felkészülést, és menesztését követően néhány bajnoki erejéig leült a MOL Ligás egylet kispadjára is.

– A búcsú békésen zajlott, ám az másik lapra tartozik, hogy milyen szájízzel távozom Debrecenből. Sajnos még senkitől sem tudtam elköszönni, de mindenképpen szakítani fogok erre időt. A csapatról és korábbi játékostársaimról csupa pozitív emléket őrzök majd – zárta mondandóját Ladányi.

HBN-BÁ


Debrecen - Egy korszak véget ért a Debreceni Hoki Klubnál, miután Ladányi Balázs a nagy terveket szövögető, MOL Liga szereplésben reménykedő Vasashoz került.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!