Sport

2016.09.26. 13:02

Remélik, vízválasztó győzelem volt

Debrecen - A Loki csapatkapitánya bízik benne, hogy a szombati siker után elindulnak fölfelé.

Debrecen - A Loki csapatkapitánya bízik benne, hogy a szombati siker után elindulnak fölfelé.

Három gólt és ugyanennyi pontot szerzett a DVSC szombaton este Diósgyőrben az OTP Bank Liga 11. fordulójában. A debreceniek három balul sikerült meccs után ízlelhették meg újra a győzelem ízét, míg a sereghajtó DVTK-nak továbbra is tart a vesszőfutása. A miskolci találkozón végig vezérként futballozó és nem mellesleg egy bombagólt is szerző csapatkapitánnyal beszélt a Napló a 3–1-es vendégsikert követően.

Szakály úgy volt kezdőjátékos szombaton, hogy a keddi, Honvéd elleni hazai mérkőzésen nevezve sem volt.

– A Kispest ellen azért maradtam ki a keretből, mert egy hosszabb sérülésből tértem vissza, alig két hetet edzettem a csapattal és ezután egy héten belül játszottam három meccset az Újpest, a Győr és a Fradi ellen. Láthatta mindenki, hogy fizikálisan nem voltam a topon. Egy hónapos kihagyást nagyjából egy havi edzéssel lehet bepótolni. Erre most nem volt idő, kényszermegoldásként tekintett rám az edző is, nem akart feltétlenül játszatni, de nem volt más opciója. Aztán a vérvétel során olyan eredmények születtek, amelyek sérülésveszélyt vetítettek előre, ezért úgy döntött Leonel Pontes, hogy a Honvéd ellen nem is nevez a keretbe. Kaptam két nap pihenőt, ami nagyon sokat számított, mert regenerálódni tudtam. Meccshiányom volt, Pontes úr arra kért, rendeljek alá mindent a felkészülésnek, hogy a hétvégén jól menjen a játék. Úgy vélem, ez sikerült, de ez még nem volt tökéletes. Most azt éreztem, hogy nem a hatvanadik-hetvenedik perc környékén fogyott el a szufla, hanem a nyolcvanadikban. Ez már pozitívum, de van még munkám bőven. Nekem talán a legjobbkor jön ez a háromhetes szünet a bajnokságban, még jobban fel tudom építeni magam fizikálisan és akkor remélem, egy még jobb Szakály Petit láthatnak majd a szurkolók – mondta a középpályás.

Bírták erővel

Természetesen szóba került a DVTK elleni meccs, annak háttere és várható pozitív hozadéka is.

– Nagy változások történtek a csapatnál az átigazolási szezon utolsó hetében. Jöttek olyan futballisták, akiket egyből be lehetett vetni, olyanok is, akik nem voltak tökéletes fizikai állapotban, s néhányan mi is sérülés után tértünk vissza. Ehhez ugye jött egy teljesen új felfogású szakmai stáb, de most már kezdünk összecsiszolódni. A diósgyőri győzelem nem azt jelenti, hogy már kijelentjük: irány a bajnoki cím. Továbbra is lépésről lépésre kell haladnunk. A siker annak az eredménye volt, hogy az edzések és a mérkőzések során a brigád kezdi megismerni egymás gondolatát, lassan összeérünk. A DVTK ellen nekünk sem volt könnyű pályára lépnünk, hiszen három vesztes meccs után voltunk, azaz nem csak a hazaiakon, rajtunk is hatalmas volt a nyomás. Azért otthonában a Diósgyőr erős gárda és jó játékosokból áll. Egy vereség soha nem jön jól, de a Honvéd ellen már legalább egy félidőn keresztül domináltunk, a Fradit idegenben is letámadtuk a saját térfelén, ott is volt jó harminc percünk, ezt próbáljuk minél hosszabb ideig kitolni. Miskolcon az első félidő teljesen rendben volt, több góllal is vezethettünk volna, mint kettő. A második félidőben a hazaiak mindent egy lapra feltéve támadtak, és hármat is cseréltek a szünetben. Olyan minőségi labdarúgók jöttek be, mint Bognár István vagy Novothny Soma. Följebb tolták a védekezést, mi pedig hibáztunk: adtunk ajándékba egy tizenegyest nekik, és elkövettünk egy butaságot, ami kiállítást eredményezett. Ám a csapat erejét mutatta, hogy nem estünk össze, átvariáltuk a szerkezetet, a szakmai stáb azt kérte, hogy 4-4-1-es hadrendre álljunk át. De Pontes úr azt is kiemelte, amikor kihívott az oldalvonalhoz, hogy ne álljunk vissza, kezdjük meg továbbra minél föntebb a védekezést. Ez működött, külön öröm, hogy erővel is bírtuk. Egy sorozatterhelés végén félórát játszani emberhátrányban idegenben, az nem könnyű, mégis voltak lehetőségeink a meccs végén is, megszereztük a harmadik gólt, ami nagyon fontos volt. Bízom benne, hogy a szombati győzelem vízválasztó lesz a Loki életében és egy jó felkészülés után újult erővel vágunk neki a bajnokságnak.

HBN


Debrecen - Az első félidőben akár meg is szórhatta volna ellenfelét a Loki a diósgyőri bajnokin.


Miskolc - „Nem értem, hogy miért nem lehet így játszani az első pillanattól kezdve.” - nyilatkozta Horváth Ferenc, a Diósgyőri VTK vezetőedzője a Debreceni VSC elleni 3-1-es hazai pályán elszenvedett vereséget követően, míg Leonel Pontes úgy fogalmazott: „A stadionban remek volt a hangulat, de jobban játszottunk, így megérdemelten nyertünk.”


Miskolc - A labdarúgó OTP Bank Liga NB I 11. fordulójában a Diósgyőri VTK csapata hazai pályán fogadta a Debreceni VSC együttesét Miskolcon szombaton 18.00-tól. Az összecsapásról élőben tudósítottunk a Borsod Online-on!


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!