Sport

2016.07.14. 13:42

"Mindig fölfelé!"

<em>Dzsudzsák Balázs, Tőzsér Dániel, Korhut Mihály, Balogh Norbert, és még sorolhatnánk azon játékosok neveit, akik a DVSC-ből indulva jutottak el a válogatottig vagy épp egy neves külföldi klubhoz. Eddig sem lehetett okunk panaszra, már ami a debreceni utánpótlást illeti. A napokban pedig a Double Pass belga tanácsadó cég is igazolta, jó úton járnak a cívisvárosban.</em> Szabó Dóra írása.

Dzsudzsák Balázs, Tőzsér Dániel, Korhut Mihály, Balogh Norbert, és még sorolhatnánk azon játékosok neveit, akik a DVSC-ből indulva jutottak el a válogatottig vagy épp egy neves külföldi klubhoz. Eddig sem lehetett okunk panaszra, már ami a debreceni utánpótlást illeti. A napokban pedig a Double Pass belga tanácsadó cég is igazolta, jó úton járnak a cívisvárosban. Szabó Dóra írása.

A Magyar Labdarúgó Szövetség elnöksége 2013-ban 3 éves szerződést kötött a Double Pass vállalattal 15 hazai utánpótlás-nevelési műhely átvilágítására és fejlesztésére. A belga cég dolga végeztével levonta a konklúziót, és rangsorolta is az intézményeket – kiderült, a Debreceni Labdarúgó Akadémia (DLA) végzett a lista élén. A vizsgálat persze rámutat, közel sem tökéletes minden. Ez alkalmat adhat a folyton fanyalgóknak, hogy felemeljék a hangjukat („Én megmondtam!”). Természetesen lehet kárörvendeni, kritikával illetni az akadémiákon folyó munkát, és pesszimistán hozzáállni a dolgokhoz, csak épp nincs értelme. A törekvés és a fejlődés egyértelműen látszik. Mindenki próbál lépést tartani a korral, Debrecenben például a további előrelépés érdekében három portugál szakember kezdi meg a munkát a DLA-n a hetekben. Az, hogy ez az irányvonal a legjobb-e, majd kiderül, mindenesetre rögtön kategorikusan kijelenteni, hogy rossz az elképzelés, hisz a válogatott esetében is a német vonal „jött be”, badarság lenne. Végül is kik nyerték meg az Eb-t?!


Debrecen - Befejeződött a hazai utánpótlásműhelyek átvilágítása, a ranglista élén a Debreceni Labdarúgó Akadémia található.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!