Sport

2016.07.25. 12:26

Harmadik lett a magyar orvosválogatott

Debrecen - Három debreceni erősíti az orvosokból álló csapatot.

Debrecen - Három debreceni erősíti az orvosokból álló csapatot.

Idén is dobogóra állt a magyar válogatott az orvos labdarúgó-világbajnokság végén. A július 9–17. között Barcelonában megrendezett World Medical Football Federation Championshipen mindkét hazai – a fiatalabb és a 45 év feletti gyógyítókból összeálló, senior – csoport egyaránt harmadik helyezéssel zárta a versenyt.

Az évi 4-5 lakalommal Pécsett edzőmérkőzésekkel készülő csapatokat három debreceni is erősítette: Zolnai Vilmos fogorvos, Valóczki József jelenleg orvostechnikai eszközök forgalmazásával foglalkozó doktor és Mikó Zoltán általános orvos. Utóbbitól tudjuk, hogy az idei megmérettetésen 22 válogatott feszült egymásnak négyszer négyes csoportokban. A sportesemény leginkább egy nagy baráti tornaként írható le, minden résztvevő a családjával, barátaival érkezik a meccsekre.

A magyar csapat 2006 óta rendszeres résztvevője az igazolt orvosi végzettségű egészségügyi dolgozók számára megrendezett vb-nek, az elmúlt tíz évben háromszor nyerték meg azt. Az aktív csapat nagypályán játszik, huszonöt év feletti labdarúgókkal, de követelmény, hogy két 35 és két 40 év feletti játékost is szerepeltessenek. A „seniorok” kispályán rúgják a bőrt.

HBN-HABE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!