Sport

2016.05.13. 08:06

Óriási izgalmakat ígér a pünkösdi ralikrosszparádé

Debrecen, Máriapócs - Taskó Rodrigó és Béke Attila és rajthoz áll az idén húsz éves RabócsiRingen.

Debrecen, Máriapócs - Taskó Rodrigó és Béke Attila és rajthoz áll az idén húsz éves RabócsiRingen.

Május 15–16-án folytatódik a rallycross őrület Máriapócson. A pontozás rendszerének köszönhetően az egész bajnokságra érvényes a kiélezett versengés, hiszen minden indulónak, minden futamon ki kell hoznia magából a maximumot, mivel az előfutamokban nyújtott teljesítménnyel is értékes bajnoki pontok szerezhetőek. Mintegy 130 pilóta várja a hétvégi viadalt, köztük az amatőr bajnokságban, DIV II. +2000 kategóriában induló két debreceni fenegyerek, Taskó Rodrigó és Béke Attila.

A legnagyobb figyelmet természetesen a SuperCars kategória kapja, nem véletlenül. A 18 SuperCarsból álló kategóriában a döntőbe jutás is felér egy győzelemmel. Az elmúlt két viadalt követően a publikum méltán várhatja Kiss Pál Tamás (Peugeot) és Kárai Tamás (Audi) csatáját, hiszen a pilóták idén már többször is, technikát nem kímélve igazi kuriózumnak számító összecsapásokat produkáltak. Kiss Pál az első két futam alapján az abszolút első helyről várja a folytatást, a címvédő Kárai pedig tovább fejlesztette 590 lóerős versenyautóját, remélve, az új beállításokkal revánsot tud venni Kiss Páltól.

Super1600 kategóriában már mindenki nagyon várja a tavalyi címvédő Szíjj Zsolt „Jolly” (Suzuki) hazai bemutatkozóját, hiszen a Slovákia­ringi óriási bukfencét követően technikája csak most állt össze újra. SuperTouringcars +2000-ben a bajnokságot nagy meglepetésre a rally­túrák fenegyereke, Tajmel Tibor (BMW) vezeti. SuperTouringcars -2000-ben ismét nevezett a „verhetetlen”, többszörös Európa-bajnok cseh pilóta Roman Castoral (Opel Astra).

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!