Sport

2016.05.24. 15:06

Gyöngyös vs. Balmaz: a koncentráltság döntő lehet

Balmazújváros - Lassan a hajrájához érkezik a kézilabda NB I. alsóházi (7-14. hely) rájátszása: a 12. fordulóban, szerdán 18 órától a jelenleg a hetedik helyen álló Balmazújváros a tizedik Gyöngyös otthonába látogat.

Balmazújváros - Lassan a hajrájához érkezik a kézilabda NB I. alsóházi (7-14. hely) rájátszása: a 12. fordulóban, szerdán 18 órától a jelenleg a hetedik helyen álló Balmazújváros a tizedik Gyöngyös otthonába látogat.

Füzesi Ferenc tanítványai 23 ponttal vezetik az alsóházi küzdelmeket, az eddig 17 egységet gyűjtő Heves megyei csapat viszont még nem dőlhet hátra, hiszen igen sűrű a tabella vége.

Kemény lesz

Április 20-án, minimális különbségű, 26–25-ös sikert értek el az újvárosiak a Kőnig Rendezvényközpontban – a Napló által megkérdezett Temesvári János úgy véli, ezúttal is egy-két gól dönthet.

– Nagyon kemény csata várható, nekik minden pont számít, és mi is szeretnénk megtartani a vezető helyünket. Jó szériában vagyunk, de ez közel sem jelenti azt, hogy könnyű meccs vár ránk, úgy hiszem, egy-két gólon múlhat majd a siker. Döntő lesz, melyik csapat koncentrál jobban, és hogy milyen arányban tudjuk kihasználni a helyzeteinket. Masszívan kell védekeznünk, hiszen robusztus belső hármasa és beállósa van a Gyöngyösnek, mi nem vagyok olyan nagydarabok, de a mozgékonyságunkat kihasználhatjuk – fogalmazott Temesvári János, a Balmazújváros balszélsője.

A legutóbbi körben, múlt pénteken is kiélezett mérkőzést vívott a hajdú-bihari egylet, mely a Mezőkövesd otthonában végül 24–24-es döntetlent ért el. Azon a találkozón Temesvári hat góllal vette ki a részét. – Jól szálltam be a meccsbe, kijött a lépés, illetve fel voltam spannolva a kislányom születése miatt. Persze remek érzés, ha eredményes az ember, azonban azzal is kiegyeznék, ha most egyszer sem találnék be, az együttesem viszont nyerne – mondta a kézis, akitől azt is megtudtuk, a már régóta maródi Mateo Diorison kívül szerencsére senki sem bajlódik sérüléssel az Újvárosban.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!