Sport

2016.04.11. 12:35

Veszélyes lehet a póker, ha túl nagy a kockázat

Debrecen - Hegyi Dóra teletűzdelte nehézelemekkel a gyakorlatát, ami túl nagy rizikót jelentett Japánban.

Debrecen - Hegyi Dóra teletűzdelte nehézelemekkel a gyakorlatát, ami túl nagy rizikót jelentett Japánban.

Az aerobikosok idei világkupa-sorozatának második versenyét Tokióban rendezték. A szezonnyitó franciaországi sikert követően ismét magyar érmeknek örülhettek a sportág képviselői: vegyes páros kategóriában Hegyi Dóra (Flex-HD SE) és Bali Dániel (PSN Zrt.) harmadik helyen kvalifikálta magát a döntőbe. A magyar duó a fináléban megtartotta helyezését, így bronzérmet szerzett a világklasszisokkal tűzdelt Suzuki Világkupán.

Kettő helyett négy

Viszont Hegyi Dórának egyéniben nem sikerült hibátlan gyakorlatot bemutatnia, a 9. helyen zárt, így éppen lemaradt a fináléról. – Mondhatjuk, hogy az egyik szemem sír, a másik pedig nevet. A vegyes párosban elért harmadik helyezésnek nagyon örülünk, mivel rendkívül szoros a mezőny. Ellenben az egyéniben bemutatott gyakorlatommal nem lehetek elégedett – kezdte a beszélgetést a debreceni kiválóság, aki rávilágított arra, miért nem jutott be a fináléba a Japán fővárosban.

– Erre a szezonra egy új gyakorlatot állítottunk össze, nyugodtan mondhatom, komoly kockázatot vállalva sok rizikós, úgymond nehézelemet beépítve. Csak összehasonlításképpen: tavaly – amikor megnyertem a világkupát – két ilyen elemet mutattam be, most pedig négyet. Nagyon magas nehézelem pontszámból indultam, viszont rontottam gyakorlat közben, ezért nem jutottam be a legjobb nyolc közé. Olyan volt ez, mint egy pókerjátszma, hazardíroztam, ami most nem jött be. Tagadhatatlan, csalódott vagyok, mert sokat vártam az újítástól, de a versenyeken rájöttem, még nem forrt ki teljesen a gyakorlat, az elemek sikeressége nemcsak rajtam múlik, külső körülmények is befolyásolják a végeredményt. Most az edzőimmel, Kovácsné Laurinyecz Juliannával és Kovács Judittal elgondolkozunk a folytatáson, lehet, hogy a kevesebb több lenne; elképzelhető, hogy egy-két nehézelemet kiveszünk a gyakorlatból. A világkupa utolsó fordulójában, Portugáliában szeretnék jól szerepelni, szükségem lenne egy önbizalom-növelő sikerre a világbajnokság előtt – nyilatkozta a Naplónak Hegyi Dóra.

Ranglistavezetők

A magyar felnőtt válogatott versenyzők idén három világkupa fordulón vesznek részt, melyek összesített eredménye alapján hirdetik ki a sorozat győzteseit. Magyarország képviselői, Hegyi Dóra és Bali Dániel vegyes páros kategóriában a ranglista élén állnak. Legközelebb május elején Portugáliában csapnak össze az aerobik sportág legjobbjai.

HBN-BN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!