Sport

2016.04.15. 11:02

Hiába az Eb-bronz, saját költségén kell versenyeznie a debreceni karatékának

Debrecen - Egyértelműen sikeresnek mondható Sempai (1 dan) Mudri Nikolett visszatérése a shotokan karate világába, hiszen a dobogó harmadik fokára állhatott, illetve értékes helyezéseket ért el a nürnbergi kontinenstornán.

Debrecen - Egyértelműen sikeresnek mondható Sempai (1 dan) Mudri Nikolett visszatérése a shotokan karate világába, hiszen a dobogó harmadik fokára állhatott, illetve értékes helyezéseket ért el a nürnbergi kontinenstornán.

A józsai Bushido KSE csinos és fiatal versenyzője 16 évvel ezelőtt, Mikepércsen sajátított el a karate alapjait. Amikor a derecskei rendészeti szakközépiskolában járt, több sportágat kipróbált, kungfuzott, cselgáncsozott és kézilabdázott, de emellett népi táncolt és mazsorettezett is az évek során. Mint mondja, nyitott a világra, ezért „kóstolt bele” oly sok mindenbe, de másfél éve a szíve visszahúzta a karatéhoz.

– Négy esztendőt hagytam ki, de nagy lendülettel vetettem bele magam a gyakorlásba. Szerencsére gyorsan jöttek a sikerek, katában (formagyakorlat) és kumitében (küzdelem) is a legjobb három közé tartozom az országban. Így kaptam lehetőséget az indulásra az SKDUN szervezet Európa-bajnokságán. Összesen hat versenyszámban léptem tatamira az egyéni és csapatversenyek során. Az elért eredmények közül a női csapat katában kiharcolt bronzéremre, illetve az egyéni kumitében megszerzett 7. helyre vagyok a legbüszkébb. A teljesítményemmel a szakvezetés is elégedett, ennek akkor adtak hangot, amikor kijelentették, szeretnék, ha részt vennék a bulgáriai világbajnokságon. A lehetőség nagyon feldobott, viszont vannak hátráltató tényezők – halkult el Nikolett hangja, s elárulta, a felkészülésének és az utazásainak költségeit saját magának kell előteremtenie. – Nürnbergbe úgy tudtam kimenni, hogy több ismerős, barát dobta össze a pénzt a versenyzésemre. Nagyon nehéz így sportolni, ráadásul munka mellett csinálom. De folytatom tovább teljes erőbedobással, ebben a közegben nőttem fel, ez az életem!


Fotó: Magánarchívum


Magának bizonyít

A debreceni hölgy hamarosan a 24. születésnapját ünnepli, s reményei szerint még 6-10 jó éve lehet az élsportban.

– A kata és a kumite közül az utóbbi áll közelebb hozzám, mert ebben a versenyhelyzetben nagyobbnak érzem a kihívást. Talán nem meglepő, már óvodásként is verekedős voltam – nevetett fel Niki, majd hozzátette, nemcsak a karatéban, az élet minden területén maximalista. – Nem másoknak, magamnak akarok bizonyítani. A karatéban is van hova fejlődnöm, például sokat kell gyorsulnom – fogalmazott az 1 danos sportoló, aki elárulta a lábán lévő tetoválások jelentését. – A három csillag a családomat, azaz a két testvéremet és engem jelképez, illetve arra emlékeztet, hogy határ a csillagos ég! Ennek megfelelően élek!

HBN-Boros Norbert

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!