Sport

2016.04.30. 20:22

Csípett a csabai az utolsó meccsen

Békéscsaba, Debrecen - Hatalmas küzdelem, sok hiba mindkét csapat részéről és egy-egy szabálytalan gól a békéscsabai kiránduláson.

Békéscsaba, Debrecen - Hatalmas küzdelem, sok hiba mindkét csapat részéről és egy-egy szabálytalan gól a békéscsabai kiránduláson.

Végeredményben teljesítette a DVSC-TEVA NB I-es labdarúgó csapata az idény elején kitűzött célt: a dobogón végzett a gárda. A bajnokság utolsó fordulójában az NB I-ből már az előző fordulóban sereghajtóként kiesett Békéscsabához látogatott a Loki. A hazaiaknak tét nélküli volt ez a találkozó, ám szépen akartak búcsúzni közönségüktől. Tétje a Loki számára volt, mert a dobogó második fokán éppen úgy végezhetett volna a cívisvárosi alakulat, mint a már nemzetközi szereplésen kívül eső ötödik helyen.

A mérkőzésen mutatott játék azonban egyáltalán nem igazolta a két csapat tabellán elfoglalt helyét. Az első percekben az ellenfél játékrendszerének feltérképezésével telt mindkét csapat játéka, majd a Loki enyhe fölénybe került. Valódi helyzet kialakítását azonban a foggal-körömmel védekező lila mezes hazaiak megakadályozták. A 10. percben egy szöglet után Bódi lőtt 22 méterről, ám a jól helyezkedő Polekszics jókor, jó helyen volt. Bódi lövésére három perccel később Takács P. válaszolt, az ő bombája azonban jócskán elkerülte Verpecz kapuját. A 20. percben ismét egy Bódi lövést jegyezhettünk, ezúttal Delmic beadását tűzte 14 méterről kapura, a felső léc fölött centikkel zúgott el a labda. Majd Holman Lázár begurítását három méterről pöckölte kapura, éppen az exlokista Polekszics kezébe. A félidő közepén éledezett a csabai csapat. Előbb Punosevac fejelt nyolc méterről a kapu fölé, majd Birtalan eresztett meg egy lövést 23 méterről, Verpecz látványos vetődéssel védte. A félidő hátralévő részében a küzdelem dominált, egyik kapu sem forgott veszélyben, leginkább a két tizenhatos között pattogott a labda, mindkét csapat sok hibával focizott.

Kitűnően védekeztek

A második félidő is tapogatózó játékkel kezdődött, majd a vendégek kapcsoltak nagyobb iramra, dűlőre akarták vinni a meccset. Igazi gólhelyzet azonban nem alakult ki a kapu elé felállt „lila falnak” köszönhetően. Távoli lövésekkel is próbálkozott a Loki, Holman például 18 méterről az 54. percben, de a labda vagy elkerülte a kaput, vagy Polekszics védett. A Békéscsaba a kontrákban reménykedhetett, nem is hiába, hiszen egy gyors ellentámadás végén Punosevac az ötös sarkáról fejelt Verpecz kapujába, ám a játékvezető kifelé mutatott szabadrúgást, jelezvén, a hazai csatár szabálytalankodott. A meg nem adott góltól vérszemet kaptak a hazaiak. Egyre másra vezették a támadásaikat, kapuja elé szegezve a DVSC-t. Gólt magában hordozó helyzet azonban nem alakult ki, köszönhetően a debreceniek szervezett és higgadt védekezésének. Kondás Elemér cserékkel igyekezett frissíteni csapata játékán. Ezt akár sikeresnek is lehetett evezni, hiszen a Takács helyére beállt Kulcsár egyéni akciója végén a kifutó kapus mellett 13 méterről elgurította a labdát, ami a kapufáról a hálóba pattant, ám a játékvezető ekkor jelezte, hogy Kulcsár lesen vette át a játékszert. A mérkőzés utolsó tíz percében elkeseredetten támadott a Csaba, a Loki pedig jól védekezett, és hiába biztatta kedvenceit mind a közel ezer néző, továbbra sem tudott veszélyes gólhelyzetbe kerülni.

HBN-KZS


Debrecen - A labdarúgó OTP Bank Liga harmincharmadik, utolsó fordulójában a DVSC-TEVA a Békéscsaba csapatához látogatott szombaton 16.30-tól. Az összecsapásról élőben tudósítottunk portálunkon.


Békéscsaba, Debrecen - A Békéscsaba vs. DVSC-TEVA (0-0) NB I-es mérkőzés után a két edző, Zoran Spisljak és Kondás Elemér értékelte a látottakat.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!