Sport

2016.04.26. 10:11

Csatárteljesítménynek is korrekt, amit Jovanovic mostanában csinál

Debrecen - A védekező középpályás szerint nem csak ő van jó formában, hanem az egész csapat.

Debrecen - A védekező középpályás szerint nem csak ő van jó formában, hanem az egész csapat.

Termetes formajavuláson ment át az elmúlt másfél hónapban Aleksandar Jovanovic, a DVSC-TEVA bosnyák származású középpályása. Amíg hetekkel ezelőtt szinte beleszürkült a mezőnybe, addig néhány forduló óta a csupa szív játékos pontos szereléseivel, gyors elfutásaival, remek passzaival, illetve az utóbbi két bajnoki mérkőzésen pedig már akciógóljaival vétette magát észre.

Pszichés nyomás alatt

– Nem csak én, hanem az egész csapat nagyon jó formában van. Mutatja ezt, hogy az utóbbi négy bajnoki találkozón tíz pontot szereztünk. Sok mérkőzésünk volt, ez hozhatott bennünket formába. Jól passzolunk, kitűnő a labda nélküli mozgásunk és a helyezkedésünk, mindenki hajt a győzelemért, senki nem alibizik, igazi csapatjáték folyik a pályán, ezzé alakult az idény végére a DVSC – reagál Jovanovic a formajavulására tett megjegyzésünkre a DVTK elleni győztes bajnoki mérkőzés lefújása után, majd áttér a találkozóra.

Egyáltalán nem volt könnyű a DVTK ellen játszani, hiszen jó csapat a miskolci alakulat, és tudjuk, kitűnő a támadójátékuk.

De most igazából a ránk nehezedő pszichés nyomás miatt volt nehezebb dolgunk a pályán. Ha nem nyerünk, akkor lehet, hogy behozhatatlan hátrányba kerülünk a dobogóért folytatott harcban. Míg a Diósgyőr messze volt a kiesési zónától és a dobogótól egyaránt, ráadásul idegenben játszottak. Mindezt összetéve, nekik nem sok veszíteni valójuk volt. De megszereztük a győzelmet, és ez mutatja, hogy az alaphelyzetet jól kezelte az egész csapat. Megszereztük a három pontot, és most ez a lényeg.



Mozgásban voltak

– A hétközi fordulóban, Sopronban, a Szombathely ellen a második félidőben ment igazán jól a játék. Akkor szereztünk két gólt, kapufánk is volt, plusz még néhány helyzetünk. Ez a meccs pedig mintha a Sopronban rendezett találkozó második félidejének folytatása lett volna. Most is volt legalább tíz százszázalékos helyzetünk, rúgtunk három gólt. Az első az enyém volt, egy szép kontra végén pontosan érkeztem Takács beadására, és közelről a hálóba tudtam rúgni a labdát. A mérkőzésen sokat futottunk, nagyszerű előreindulásunk volt, mozgásban voltak a játékosok, a labda nélküliek is. A csapat egésze sokkal jobb volt a DVTK-nál – fogalmazott a debreceni labdarúgó.

HBN–KZS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!