Sport

2016.04.14. 07:20

Annyi a döntős álmoknak

Debrecen - Hiába küzdött becsülettel a Loki, a kiállítás és a büntető megpecsételte a debreceniek sorsát.

Debrecen - Hiába küzdött becsülettel a Loki, a kiállítás és a büntető megpecsételte a debreceniek sorsát.

Eldőlt, hogy a Ferencváros lesz az Újpest ellenfele a Magyar Kupa fináléjában – 3–0-ra kikapott a Loki szerdán este a Groupama Arénában az MK elődöntőjének visszavágóján a Fradi ellen, és mivel az első meccs 0–0-val ért véget, így a zöld-fehérek léptek tovább.

Viszonylag lassabb tempóban indult a derbi, az első negyed órában inkább a fővárosiak akarata érvényesült, a Debrecen nem nagyon tudta megtartani a labdát. Csendesen csordogált a találkozó, mígnem a 19. percben Varga hibája után ajtó-ablak helyzetben törhetett kapura Böde, akit Verpecz buktatott. Karakó játékvezető kiállította a debreceniek hálóőrét, és büntetőt ítélt. Kondás Elemér Horváthot áldozta be, érkezett Radosevic, de ő sem tudott mit tenni, Gera magabiztosan értékesítette a 11-eset, megszerezve ezzel a vezetést a hazaiaknak.

Az emberhátrányba kerülő cívisvárosi egylet erejéből csak védekezésre tellett a folytatásban, nem nagyon tudtak támadást építeni Szakályék. Nyomott az FTC, Radosevicnek kellett kétszer is bravúrral hárítani, előbb Radó, majd Lamah löketét „semlegesítette” a csereként beállt kapus.

A szünet után sem változott a játék képe, maradt a Fradi-dominancia, és a gyenge futball. Állta a sarat a Loki, sőt, nemegyszer ellentámadásba is lendült. A 70. minutumban majdnem meglett az egyenlítés: Takács fejelt Djelmic elé, akinek beadását a rövid sarok elől a kapu mellé vágta becsúszva Varga. Ha nehezen is, de csak megszületett a második Fradi-gól. Gera végzett el egy szabadrúgást a kaputól 22 méterre, középről, jól helyezte a labdát, Radosevic nem ért le a jobb alsóhoz, 2–0. A végén még Nagy villant, ballal 17 méterről, a kapufa segítségével beállította a 3–0-s végeredményt.

HBN


A tények

Magyar Kupa elődöntő, visszavágó

Ferencváros – DVSC-TEVA 3-0 (1-0) ​

Groupama Aréna, 4500 néző. Vezette: Karakó (Erős, Georgiou)

FTC: Dibusz – Dilaver, Nalepa, Leandro, Ramírez – Gera Z., Pintér (Gyömbér 61.) – Radó (Csukics 73.), Hajnal (Nagy D. 69.), Lamah – Böde

DVSC: Verpecz - Jovanovic, Mészáros, Brkovics, Korhut - Djelmic, Varga J., Szakály, Horváth Zs. (Radosevic 21.) - Holman (Tisza 70.) – Kulcsár (Takács T. 46.)

Gól: 1-0 Gera (11-esből, 22.), 2-0 Gera (79.), 3-0 Nagy D. (91.)

Sárga lap: Holman (58.), Gyömbér (75.), Brkovics (78.), Nagy D. (79.), Korhut (84.), Jovanovic (87.)

Kiállítva: Verpecz (18.)


Budapest, Debrecen - A Ferencváros vs. DVSC-TEVA (3-0) Magyar Kupa-elődöntő után a két edző, Thomas Doll és Kondás Elemér értékelte a látottakat.


Budapest - A címvédő Ferencváros bejutott a Magyar Kupa fináléjába: a bajnok zöld-fehér csapat az elődöntő szerdai visszavágóján - a gól nélküli első mérkőzést követően - több mint 70 percen keresztül emberelőnyben futballozva, Gera Zoltán duplájával, illetve Nagy Dominik góljával győzte le a vendég Debrecent.


Debrecen - A labdarúgó Magyar Kupa elődöntőjének visszavágóján a DVSC-TEVA a Ferencváros csapatához látogatott szerdán 18.00-tól. Az első mérkőzés 0-0-s döntetlent hozott. Az összecsapásról élőben tudósítottunk portálunkon.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!