Sport

2016.04.18. 12:17

A Hali ellen is győzni kell!

Debrecen - Ha nem is szép, de értékes győzelmet aratott a Loki az Újpest ellen, most már a Haladás van a célkeresztben.

Debrecen - Ha nem is szép, de értékes győzelmet aratott a Loki az Újpest ellen, most már a Haladás van a célkeresztben.

Tisza szabadrúgásgóljával kiszenvedte a győzelmet az Újpest ellen a DVSC-TEVA az NB I szombaton lejátszott fordulójában a Nagyerdei Stadionban. A találkozót végigjátszotta a Loki sokat tapasztalt hátvédje, Máté Péter is.

A három pont a lényeg

– Nagyon nehéz mérkőzés volt, főleg abból kiindulva, hogy már a meccs elején két kreatív középpályást, Szakályt és Horváthot a sérülésük miatt le kellett cserélni. Ez mintha megzavart volna bennünket, támadásszervezésünket nagyban befolyásolta, játékunk ezért sem volt annyira gördülékeny az első félidőben. A szünetben megbeszéltük, hogy tartanunk kell a labdát, és szárnyfordításokkal próbálkozzunk. A második játékrészben sok mindent megvalósítottunk abból, amit már az elsőben szerettünk volna. Vezettünk tetszetős támadásokat is, az most más kérdés, hogy ezekből nem sikerült betalálnunk. A három pont a lényeg – mondta a Naplónak a középső védő.

A mérkőzésen végig feltűnő volt, hogy bár Máté hátul eredményesen rombolta az Újpest támadásait, a megszerzett labdát azonban nem tudta az elől lévőkhöz juttatni, indításai szinte minden alkalommal hosszúnak bizonyultak. – Kiestek a kreatív játékosok, és nem volt kinek felívelni a labdát. A mérkőzés nagy részében nem voltak meg azok a mozgások, nem alakultak ki azok az üres területek, ahová fel tudtam volna juttatni a játékszert.

Nem szép, de fontos

– Most egy nagyon picit még örülünk ennek a győzelemnek, amely ha nem is szép, de fontos volt. Innentől kezdve a Sopronban sorra kerülő Haladás elleni meccsel kell foglalkozunk. A mérkőzés előtt a legnagyobb hangsúlyt a regenerációra fektetjük. A szakmai stáb majd tájékoztat bennünket, hogy melyik felállást, melyik taktikát választjuk. A szerdai is egy hatpontos meccs lesz, mint ahogy az Újpest elleni is az volt. Nincsenek egyszerű mérkőzések a bajnokság végefelé. Az lesz ott is célunk, hogy a három pontot elhozzuk, hiszen mindenhol képesek vagyunk nyerni.

HBN–KZS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!