Egyre közelebb van a bajnoki dobogóhoz a Loki

Akt.:
Egyre közelebb van a bajnoki dobogóhoz a Loki
Debrecen – A feledhető játék Tisza Tibor góljának köszönhetően ért három pontot.

A dobogóért folytatott DVSC-TEVA-Újpest mérkőzés úgy indult szombat este, mint az X-Faktor: a kezdés előtt lejátszották a három beküldött lehetséges Loki-indulót, tulajdonképpen tesztelve a háromezres közönséget a Nagyerdei Stadionban. Ami biztosan kijelenthető, egyik tétel sem a Tankcsapda által visszavont korábbi himnusz irányvonalát viszi tovább.Csak cserék

Úgy tűnt, egyik induló sem tüzelte fel kellőképpen a feleket, mert igen körülményes, eseménytelen első félidő produkáltak a csapatok. A hazaiak mentségére szóljon, hogy a csapatkapitány Szakály Pétert már a 15. percben le kellett cserélni vállsérülés miatt, de ugyancsak kényszerből kellett levinnie Kondás Elemérnek Horváth Zsoltot, az említettek helyére Lázár és Djelmic állt be. Nagyjából ennyi, ami elmondható a szünet előtti játékrészről, ahhoz képest, hogy rangadó volt, ez édeskevés.

A hazaiaknak vélhetően előirányozta a szakmai stáb a pihenőben, hogy ne csupán a vereség elkerülése legyen a céljuk, ennek köszönhetően volt egy rövidke időszak, amikor veszélyesen futballozott a Loki, Brkovics és Bódi is betalálhatott volna, majd percekkel később Holman Dávid emelt fölé.

Mielőtt elhihettük volna, hogy gól nélkül ér véget a találkozó, a kispadról beszálló Tisza Tibor szabadrúgásból eldöntötte a meccset.

Megvan tehát a három pont, ezzel egyre közelebb van a DVSC a bajnoki dobogóhoz, a piros-fehérek legközelebb szerdán játszanak, akkor Sopronban a Haladás lesz az ellenfelük.

HBN


OTP Bank Liga, 30. forduló
DVSC-TEVA – Újpest FC 1-0 (0-0)

Nagyerdei Stadion, 3247 néző. Vezető: Vad II (Kelemen, Márkus)

DVSC: Verpecz – Jovanovic, Máté, Brkovics, Korhut – Bódi (Tisza 75.), Varga J., Szakály (Lázár 15.), Horváth Zs. (Djelmic 31.) – Holman – Takács T.

Újpest: Balajcza – Heris, Kecskés, Litauszki, Mohl – Windecker, Cseke – Andrics (Diarra 57.), Filkor (Sankovics 73.), K. Hazard – Lencse (Kabát 67.)

Gól: Tisza (82.)

Sárga lap: Máté (23.), Bódi (44.), Litauszki (85.)


Mesterszemmel

Kondás Elemér (DVSC): Csak a győzelemhez lehet gratulálni, a futballunk nem volt az igazi. A játékosok küszködtek, tulajdonképpen kiszenvedtük ezt a győzelmet. Tisza Tibor góljával nagyon fontos három pontot szereztünk.Nebojsa Vignjevics (Újpest): Gratulálok a Debrecennek, megérdemelte a győzelmet. Korábban többször is beszéltünk már a szerencsefaktorról, érdemes lenne elgondolkodni azon, ezúttal miért az ellenfélnek volt szerencséje. Alighanem elúszott a dobogó.